Мешканці деокупованих територій мають право на отримання 3400 грн у квітні: які області входять у перелік

Протягом квітня деякі з українців зможуть отримати допомогу в сумі 3400 гривень. У Мінреінтеграції пояснили, яких категорій громадян стосується подібна виплата.

Хто має право претендувати на 3400 грн.

Допомога виплачуватиметься на деокупованих територіях виключно людям, яким довелося зазнати жахів окупації. Ініціатива фінансової підтримки постраждалих категорій населення належить Товариству Червоного Хреста та Міжнародній організації з міграції. Вони мають на меті повністю профінансувати виплати.

Ірина Верещук назвала області, яких торкнуться виплати

Ірина Верещук, що обіймає крісло віцепрем’єр-міністра, зазначила: претендувати на 3400 грн можуть мешканці Миколаївської, Херсонської, Харківської й Донецької областей. Передбачається, що всім українцям, що підпадають під ці виплати, гроші нададуть до кінця квітня 2023 року.

Скільки українців отримало виплати

Сума в 3400 гривень буде розділена між Червоним хрестом і благодійною організацією. Перший надасть 2200 грн кожній постраждалій людині, а організація з міграції додасть ще по 1200 грн.

ПриватБанк приєднався до акції

Подібну програму допомоги запустили ще з вересня 2022 року. На кінець березня скористалися грішми від міжнародних організацій понад 150 тисяч мешканців, що живуть на звільнених територіях. У Мінреінтеграції підрахували, що за 7 місяців українці вже отримали понад 320 мільйонів гривень. Окремо від Міжнародної міграційної організації 39 тис. українців, що мешкають на Херсонщині, Харківщині, Донеччині, отримали 2200 грн.

Українці, що отримують гроші від міжнародних донорів на карту Mastercard, можуть додатково виграти від ПриватБанку ще 2200 гривень. Виплати розпочалися 17 березня і триватимуть до 17 вересня. Вони проводитимуться у вигляді розіграшу. Щоб взяти у ньому участь, клієнти мають зареєструватися на сайті, активно розраховуючись карткою.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.