Дієві способи пришвидшення роботи Інтернету: щоб комп чи телефон не зависав і не гальмував

Повільний Інтернет може довести до сказу. Адже кожен перебуває в мережі з певною метою – працює, розважається, навчається. Розгляньмо, чи можна запобігти зависанню гаджетів і прискорити якимось чином з'єднання.

Є кільки простих способів, які здатні пришвидшити роботу в мережі. Та спочатку слід визначитися з причинами, що заважають сторінкам завантажуватися швидко.

Непогода

Бездротові мережі часто-густо барахлять, якщо за вікном негода – дує потужний вітер, дощ ллє стіною чи землю засипає снігом.

Електронні пристрої

Іноді сигнал Wi-Fi блокується різними перешкодами типу мікрохвильової печі чи інших приладів.

Зависає комп’ютер: що робити

Несправність

Якщо модем вийшов з ладу, то може й не вирубитися повністю, а значно знизити швидкість Інтернету.

Пропускна здатність

Не виключено, що літати в Інеті заважають провайдери, які ставлять обмеження пропускної здатності, доступної для користувачів. Якщо багато юзерів одночасно заходять в мережу, це теж може спричинити підвисання.

З повільним Інтернетом можна спробувати поборотися, значно прискоривши роботу за комп’ютером.

Перезапуск роутера

Іноді перезавантаження маршрутизатора допомагає

Іноді достатньо перезавантажити маршрутизатор чи телефон, щоб фільм чи гра перестали виснути, а сторінки в браузері відкривалися значно швидше. Якщо перепони не створює сам провайдер, це може значно покращити зв’язок.

Зменшення відстані

Якщо користуєтеся Wi-Fi, слабкий сигнал може бути пов’язаний з перебуванням далеко від джерела. Спробуйте наблизитися до роутера. Переконайтеся, що швидкість Інтернету стала кращою.

Якщо ситуація не вирівнюється, й Інтернет залишається низькошвидкісним, доведеться залучити певні хитрощі: завантажувати програми, що займають менше місця, вимкнути автоматичне оновлення, щоб гаджет не працював у фоновому режимі, зменшити якість зображення камери, застосовувати режим збереження даних, що стискає обсяг інформації, завантажувати файли, які можна використовувати офлайн, закривати програми, які на цей час не використовуються.

Нові статті

Схожі статті

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?