Щоб суглоби не крутили перед дощем, слід дослухатися до порад лікарів: важливо залучати профілактику

Деякі люди перед дощовою погодою скаржаться на те, що ниють суглоби. Чи може подібне бути насправді, і як запобігти неприємній капості, поцікавимося у спеціалістів.

Лікарі підтверджують поширене в народі твердження, що суглоби можуть реагувати на метеорологічні зміни. Перед дощем і снігопадом в окремих людей кінцівки нещадно крутять.

У середині суглобні капсули наповнені рідиною. Щойно атмосферний тиск починає змінюватися, рівень рідини стискається або навпаки розширюється. Це передається людині на зв’язки, й нервові рецептори подають сигнал у мозок, що виражається неприємними болючими відчуттями. Поступово організм призвичаюється до змін, і біль вщухає.

Чим можна зарадити

Переважно подібна проблема стосується літніх людей. Та все частіше ноги починають крутити й у більш молодого покоління. Спостереження за хворими призвели медиків до виділення трьох ризикованих періодів, пов’язаних з метеозалежністю:

  • період статевого дозрівання;
  • вагітність і годування немовлятка грудьми;
  • настання менопаузи в жінок.

Щоб покращити власний стан тим, у кого крутять ноги на негоду, слід вдатися до наступних заходів:

  • не вживати алкоголь;
  • відмовитися від куріння;
  • обмежити вживання кави до двох філіжанок на день;
  • приймати полівітаміни;
  • вживати фолієву кислоту;
  • робити перед сном теплі ванночки для ніг;
  • застосовувати масаж нижніх кінцівок;
  • лежачи, підіймати ноги на стіну й тримати так протягом 20 хвилин.

Якщо подібні профілактичні заходи не призведуть до бажаних результатів, і біль у суглобах виявиться нестерпним, доведеться звертатися за допомогою до сімейного лікаря. Він призначить відповідний курс лікування, що покликаний полегшити ваш стан.

Нові статті

Схожі статті

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?

Смачна намазка на бутерброди: ідеальний рецепт для ситого сніданку, що пасує до кожного ранку

Вранці зазвичай часу на приготування корисної їжі не вистачає. Але водночас хочеться додати до чаю шматочок хліба із паштетом. Наступний рецепт – чудова можливість урізноманітнити свій раціон.