Необережно насадили на джинси жирну пляму? Є чотири варіанти очищення тканини: прості, доступні, дієві

Джинси – улюблений тренд людей усіх вікових категорій. Зручні штани підходять на будь-який випадок життя. От тільки іноді на них можна насадити жирні плями. Викидати улюблену річ у цьому разі чи можна спробувати врятувати?

Викидати джинси з масною плямою не поспішайте. Звісно, можна переробити їх на шорти, відрізавши забруднені халяви, але є й інший вихід зі скрутного становища.

Затямте, що чим швидше ви почнете реанімаційні заходи, тим легше вдасться очищення штанів з максимальним результатом. Бажано розпочати виводити пляму, допоки жир із неї не в’ївся глибоко в тканину.

Починати бажано, коли пляма ще зовсім свіжа

Першим ділом, як трапилася неприємність, промокніть пляму паперовою серветкою. Якусь частину жиру папір вбере в себе. Але все одно уникнути процедур з очищення не вдасться.

Якщо пляма з’явилася під час застілля, обов’язково хтось із гостей запропонує посипати її сіллю. Навряд чи це ефективний спосіб, оскільки сіль швидко розсиплеться і не встигне всотати багато жиру, але можете спробувати.

Дієві способи боротьби з жирною плямою

Після виведення плями штани слід випрати
  1. Усе-таки краще за сіль будуть наступні поради. Змішайте трішки засобу для миття посуду з водою і нанесіть розчин на пляму тонким шаром. Свіже забруднення дуже швидко розчиниться, щоб прибрати застаріле, доведеться трішки зачекати.
  2. Спробуйте скористатися бензином. Кілька крапель горючої рідини нанесіть на забруднене місце, дайте полежати 5-10 хвилин, після чого можете приступати до прання улюблених джинсів. Тільки гарненько прополощіть, щоб прибрати неприємний запах мастила.
  3. Існує спеціальний засіб для виведення плям, який частенько рекламують. Vanish наносять на котон, залишають хвилин на 20, а потім приступають до прання штанів.
  4. Можна також скористатися ще одним спеціальним засобом для виведення плям. Мова про мило Антип’ятин, яке виводить забруднення не лише з джинсів, але й з інших видів тканин. Треба намилити забруднення, а за 20 хвилин змити та влаштувати прання як зазвичай.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.