Зашивати одяг на собі не можна: ця й інші прикмети про шиття й прання одягу й білизни

З дитинства ми чули від бабусь, що не можна зашивати на собі одяг, що раптово порвався. Але так і не усвідомили, чому це не можна робити. Розгляньмо прикмети, пов'язані з шиттям.

Якщо помітили на штанах чи сукні дірочку, спочатку зніміть одяг із себе, а потім уже зашивайте. На собі ніколи цього не робіть, навіть якщо до дефекту дуже легко дістатися. З приводу зашивання на собі існує чимало прикмет.

Зашивати на собі речі забороняється

Зашиєш розум

Наші прапрародичі помітили, що не можна на собі нічого шити, бо інакше пришиєш пам’ять. Це стосується як стрілки на колготках, так і відірваного ґудзика чи штопання тканини, що розлізлася по шву. Якщо зашиватимете на собі, знизите рівень власних розумових здібностей.

У разі, якщо оказія сталася в такому місці, де ніяк не можна роздягнутися, хоча б візьміть у рот шматочок нитки і тримайте протягом усього процесу орудування голкою.

Залучиш неприємності

Голці здавна приписували магічну силу. Вона начебто здатна захищати людей від різних бід. Але якщо шити на собі, то позитивна енергія голки перетворюється на негативну і притягує до людини купу неприємностей.

Якщо пришити ґудзик на собі, стануться неприємності

Навиворіт не вдягай

Навіть якщо зняли річ, зашили й вдягнули назад, але поспіхом зробили це навиворіт, від кепських справ це вас не захистить. Вважається, що у такому разі людину поб’ють. Треба символічно дати собі кілька ляпасів, начебто прикмета вже справдилася.

Полоскатимеш на хворобу

Якщо річ не лише порвалася, але й забруднилася, її слід не лише зашивати, а ще й прати. У такому разі слід обов’язково вивернути блузку чи сукню навиворіт. Зашиєте, виперете й прополощете у такому вигляді. Якщо не вивернете, накличете на себе хворобу. Одяг на лице переться виключно для небіжчиків.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.