Прості правила, без яких шарлотка вийде гумовою: щоб була пишною, слідкуйте за яйцями і не зазирайте в духовку

Шарлотку господині полюбляють готувати, оскільки це смачно, недорого і не потребує особливих зусиль. Та іноді трапляється так, що десерт не вдається. Якщо хочете завжди мати пишний пиріг, запам'ятайте наступні лайфхаки.

Є три важливих правила, дотримуючись яких можна досягти найкращих результатів.

Збиваємо яйця

Жовтки слід збивати окремо від білків

Щоб тісто вийшло легким і пишним, треба достатньо уваги приділити збиванню яєць. Тоді з’являться бульбашки, що дозволять значно покращити смак готового виробу. Для шарлотки слід відділити білки від жовтків. Жовтки збиваються з цукром до появи білої піни. Далі беруться до збивання білків. Піна має бути крутою. Тільки в такому разі шарлотка стане повітряною.

Консистенція тіста

Не треба робити надміру густе тісто, інакше воно не заповнить усі проміжки між яблуками. Якщо удасться досягти консистенції 20% сметани, буде ідеально. У разі якщо помилилися і зробили більш густу заколоту, розбавте тісто невеликою кількістю теплого молока. У жодному разі не додавайте холодний напій. Інакше отримаєте глевкий корж замість пишності.

Тісто для шарлотки має бути консистенції густої сметани

Запікання

Не можна діставати шарлотку з духовки, допоки тісто достатньо не пропеклося всередині. У такому разі, потрапивши у значно прохолодніше середовище кімнати, коржі упаде, втративши пишність. Сам же пиріг буде мокрим і клейким. Ніхто із домашніх не захоче ласувати такою випічкою.

Тож затямте – випікати слід не менше 45-50 хвилин. Тоді шарлотка пропечеться рівномірно. Слід корегувати час у залежності від товщини виробу і присутнього шару яблук. Можливо, знадобиться трішки більше чи навпаки менше тримати духовку включеною. Та й у цьому разі не можна відчиняти дверцята духовки хоча б перші 15-20 хвилин, бо тісто відразу ж осяде.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?