Набережні Києва підтопило: на часі забути про Великдень, згадати Водохрещу і здійснити занурення

Зима цього року видалася не надто сніжною. Натомість було настільки багато дощів, що уникнути підтоплень у низовинах не вдалося. Екологи ж схиляються до думки, що подібна навала води пов'язана з порушенням екологічних норм.

Київ на Великдень поплив через розлив Дніпра. Вже затопило окремі прогулянкові прибережні зони. Та й погода стоїть зовсім не весняна. Чим тобі на Водохреща, вирішили деякі кияни і влаштували занурення, пірнувши в мутні води.

Жарти жартами, а вода продовжує прибувати. Від повені потерпає парк “Муромець”, що розташований на Трухановому острові. Водна стихія заповнила не лише простір біля берега, але й дісталася альтанок, кафе, спортивних майданчиків. Не вдалося врятуватися від всюдисущої води і міському парку “Наталка”, й острову Оболонському.

Затоплює не лише Київ

Від весняної повені цьогоріч страждають відразу 5 регіонів. Найбільше постраждали Волинська, Київська, Рівненська, Черкаська та Чернігівська області. На Київщині рівень води загрозливо піднявся у Броварському Вишгородському й Бучанському районах.

30 населених пунктів відрізані водою від сполучення

Окремі населені пункти виявилися повністю відрізаними від цивілізації. Там можливо пересуватися виключно на човнах. Рятувальники пропонують людям евакуюватися, та далеко не всі погоджуються перебратися у більш безпечні місця. Воліють залишатися на горищах своїх будинків й дочекатися закінчення паводка.

Надзвичайники допомагають людям вибратися з підтоплених будинків

Між тим спеціалісти прогнозують, що подібний безлад природа чинитиме до початку травня. Лише згодом велика вода відступить на старі позиції. Наразі підтоплено тисячі домогосподарств по всій Україні, 225 житлових будівель, відсутній транспортний зв’язок із 30 населеним пунктами.

 

Нові статті

Схожі статті

Такого ви ще не пробували! Як приготувати пряний хрін з помідорами – вийде не лише смачно, а й бюджетно

Ви закохаєтесь у цю страву з першого погляду: кулінари розповіли, як приготувати хрін з помідорами та що для цього потрібно. Простий покроковий рецепт.

З макіяжем та манікюром: 31-річна Марія Яремчук показала, що в красі та стилі нічим не поступається Ріанні

Марія Яремчук – молода українська співачка родом з Чернівців. Вона народилась в родині артиста Назарія Яремчука і з дитинства захоплювалась музикою, приймала участь у різноманітних концертах.

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?