Зачерствілу паску не викидайте. Їй можна надати друге життя: готуємо тістечка, грінки чи англійський десерт

Народні традиції не дозволяють викидати головні Великодні страви. Особливо це стосується пасок. Якщо не встигли доїсти, і шматочки засохли, ні в якому разі не викидайте їх. Можна знайти залишкам інше застосування.

Якщо паска засохла до того, як домашні встигли з’їсти все до крихти, спробуйте скористатися порадами, як її можна реанімувати і знову подати на стіл.

Тістечко “Картопля”

Багато хто у кулінарії замовляє це м’яке й ніжне тістечко, навіть не здогадуючись, що його виготовляють із залишків інших кондитерських виробів. Настала черга й собі скористатися хитрістю кулінарів.

Здрібніть засохлу паску, отримавши крихти на кшталт панірувальних сухарів. Змішайте склянку солодких крихт з 0,5 ст.лож вершкового масла, яке слід завчасно дістати з холодильника, щоб розм’якло. Можливо, доведеться додати ще трішки масла, аби маса легко ліпилася.

Туди ж слід відправити 1 ст.лож. какао і трішки подрібнених горіхів. Сформуйте з отриманої маси кульки чи овали, розкладіть на блюдо і відправте в холодильник, щоб застигли. За пів години можете діставати і ласувати всією родиною.

Грінки з яйцем

Тонкі шматочки паски ідеально підійдуть для грінок. Розбийте в мисочку одне яйце. Збийте з 2 ст.лож. молока. Розжарте на вогні пательню з тонким шаром олії. Вмочайте кожен шматочок солодкого виробу в яєчно-молочну суміш і підсмажуйте з обох боків.

Трайфл

Цей десерт обожнюють англійці. Паску слід розділити на квадратики, розкласти шматочки по креманках. Залийте паскові сухарики йогуртом і відправте в холодильник. Залиште настоюватися до ранку. Перед подачею на стіл прикрасьте солодощі ягодами чи шматочками фруктів, які є в наявності.

Викидати недоїдену паску вважається поганою прикметою. Тож завжди можна знайти вихід, щоб домашні поласували нею, якщо прикласти трішечки зусиль.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.