Закарпатці взялися до озеленення: висадили шевченківські дубочки, тюльпани, платани і навіть тернистий лимон

Мукачево й Ужгород віднині милують око не лише японськими сакурами. В останній час тут з'явилося чимало інших – екзотичних і символічних – рослин.

Тернистий лимон

Мешканці Мукачева можуть вдосталь помилуватися екзотичною рослиною – тернистим лимоном. Задля цього достатньо пройтися поблизу Центру надання адміністративних послуг.

Тернистий лимон добре прижився у Мукачевому

Тож сміливо можна фотографуватися не лише біля сакур, але й залучити додаткову локацію. Рослина хоч і належить до цитрусових, але є найбільш холодостійким представником виду, здатним переживати морози до -15-20°С. Так що закарпатський клімат припав тернистому лимону до снаги.

Тюльпани

Тюльпанову алею в Мукачевому висадили у пам’ять про захисника-земляка. Роман Жук поліг на війні, відстоюючи незалежність України. 13 тис. цибулин пішло на облаштування пам’ятного місця на площі Тараса Шевченка.

Тюльпани на честь Героя

До висадки у 2022 році долучилася дружина мужнього бійця Лєна та небайдужі мукачівці. Локацію було обрано невипадково. Саме напроти університету вони познайомилися одне з одним.

Дуби і платани

В Ужгороді висадили 80 молодих дерев, півсотні з яких складають платани, а решта – дуби. Таким чином закарпатці підтримали екоакцію “Шевченко єднає Україну”. Зо три десятка жолудів були зібрані біля дуба Шевченка на Черкащині, і з них виростили саджанці. Ще в дитинству маленький Тарасик полюбляв сидіти в тіні розлого дуба, малюючи і ховаючи тут свої доробки, що пан Енгельгардт не побачив.

Шевченківські дубочки в Ужгороді

Почесну місію висадження дубків у Боздоському парку довірили місцевим депутатам і представникам екологічної інспекції. 20 шевченківських дубочків тепер прикрашатимуть алею Слави, ще 10 можна буде побачити в різних куточках парку. Нову вулицю Богомольця урізноманітнять саджанцями 50 платанів, які чудово впишуться в широкий проспект, коли підростуть.

Платани в Ужгороді

Нові статті

Схожі статті

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?

Журналіст Дмитро Гордон показав, як виглядав 28 років тому – тоді поряд була не Олеся Бацман

Український журналіст Дмитро Гордон поділився у соціальних мережах архівною світлиною. Він показав, який мав вигляд 28 років тому. В чоловіка була тоді зовсім інша зачіска.

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.