Кавову гущу не можна відправляти в раковину: чим це загрожує і куди дівати відходи після кавування

Багато хто має вдома кавовий апарат. Якщо часто готувати ароматний напій, виникає питання – куди дівати кавову гущу. Треба зауважити, що викидати відробіток у раковину категорично заборонено.

Навіть якщо готуєте каву в турці, все одно на дні залишається нерозчинний осад. В кавомашині він збирається на фільтрі. Викидати ці відходи в раковину не можна, адже таким чином можна пошкодити труби чи влаштувати засмічення.

Вода, що курсує трубами, не здатна розчинити кавове сміття. Тому осад осідатиме на стінках труб. У гущі присутні чимало речовин, які здатні налипати на пластик. Змиватися водою цей накип не буде, тож отвір у трубі поступово зменшуватиметься. Врешті настане момент, коли станеться повне засмічення, і користуватися каналізацією стане неможливо. Тож без виклику сантехніка ніяк не обійдеться.

Не викидайте кавову гущу в раковину – зіпсуєте каналізацію

Що іще не можна виливати в раковину

Так само негативно на просвіт у трубах впливають жир, олія, масло – вони теж осідають на стінках труб, зменшуючи просвіт. Також не можна сипати в каналізацію борошно, виливати рідке тісто, які контактуючи з водою, бубнявіють й утворюють засмічення.

Ніколи не викидайте в каналізацію фруктові кісточки, насіння, яєчну шкаралупу. Всі ці відходи здатні влаштувати корки у каналізації, тому їх слід відправляти виключно в сміттєве відро.

Є кілька способів утилізації кавової гущі

Не розчиняються у трубах і залишки каш чи локшини. Тож заради власного спокою і постійної циркуляції каналізаційних отворів, краще всі залишки збирати й виносити з квартири на смітник.

Це ж стосується і кавової гущі. Її не слід відправляти в раковину. Доведеться збирати в сміттєвий пакет. Можна прилаштувати задля цього спеціальну місткість, куди й складатиме відходи, а коли висохне на порошок, можна буде винести разом з іншим сміттям.

У принципі, в унітаз кавові відходи виливати можна, але обов’язково змивати. Сильний напір води не дасть можливості кавовим частинкам приліпитися до труби.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.