Кияни і кропивничани можуть вдосталь намилуватися квітом магнолій: на зміну білим приходять рожеві

Через прохолодну весну екзотичні магнолії зацвіли трішки пізніше, ніж зазвичай. Перші квіточки на деревцях з'явилися в середині квітня. Але тепер гарне цвітіння досягло свого апогею. Тож аби зробити селфі, доведеться ще й у черзі постояти.

Ботанічний сад Фоміна у Києві

Вихідними у ботсаду Фоміна було вельми людно. Кияни потягнулися сюди, щоб устигнути сфотографувати надзвичайну красу – квіт магнолій. Тож у цьому куточку біля метро “Університет” зібралася купа народу.

Магнолії вражають красою і кількістю у ботсаду Фоміна

Помилуватися є чим. Адже завозити сюди екзотичні рослини почали ще у 1905 році. І сьогодні можна сфотографуватися біля магнолії, якій вже понад 80 років. Деревце з Німеччини має статус пам’ятки природи. У столиці є й інші локації з цими гарними рослинами, але у цьому ботанічному саду налічується аж 150 магнолій.

Дендропарк у Кропивницькому

Звісно, кропивничанам не вдасться помилуватися такою великою кількістю квітучих кущів. Адже у Дендропарку, де всі збираються нині задля 4 мільйонів тюльпанів, можна також сфотографуватися й біля магнолій.

Біла магнолія у Дендропарку вже відцвітає

Кущиків усього три. Той, що з білими квіточками, вже відцвітає. А з рожевими – один вже розпустився, на іншому ще тільки бутони. Так що зробити селфі встигнуть усі бодай біля одного з них. Тим паче, що останніх вихідних квітня у парку відбудеться грандіозне дійство – Фестиваль тюльпанів, побувати на якому слід обов’язково.

Рожева магнолія у Дендропарку щойно розпустилася

Сквер Марії Заньковецької

Тут навесні з’явилося 5 кущиків магнолій, але незвичайних. Їх висадили бійці “Азову”. Насадження мають на меті збір коштів для наших бійців. Біля кожної рослини встановлена табличка з QR-кодом і всі небайдужі містяни можуть зчитати його на телефон і переказати фінансову допомогу на літнє тактичне взуття для жіночого ветеранського руху.

Окрім магнолій азовці висадили ще й сакури

“Азовці” висадили й інші дерева у рамках цієї акції. Так, 15 сакур на Оболоні мають на меті зібрати кошти на закупівлю високотехнологічного обладнання, зокрема, монокуляру нічого бачення й приладу лазерного наведення. П’ять платанів, висаджених біля госпіталю, збиратимуть на альбумін. Десять тополь на бульварі Лесі Українки допоможуть придбати дрони для спецпідрозділу “Альфа”.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.