Як зробити смачну курочку, перебивши неприємний запах м’яса: господині застосовують йогурт, соду, цибулю тощо

Деякі господині не терплять курячого запаху, вважаючи його неприємним і здатним зіпсувати апетит. Це не є причиною для відмови під поживного продукту. Є кілька способів, як приглушити м'ясний запах.

Маринування

Якщо вдатися до подібної обробки, курятина не лише позбудеться специфічного запаху, але й стане набагато м’якшою. Маринад можна обирати за власним уподобанням. Наприклад, застосувати такий рецепт:

  • 1 скл. оцту;
  • 0,5 скл. води;
  • 2 ст.лож. оливкової олії;
  • 4 зубці часнику;
  • спеції.

Куряче м’ясо слід замаринувати на пів години й можна готувати.

Лимонна вода

Вимочена у лимонній воді курка набуде приємного аромату

Наріжте лимон на кружальця, залийте 1 склянкою води, посоліть. Занурте м’ясо в лимонну воду і залиште на 20 хвилин.

Йогурт

Ще один чудовий маринад для нашої справи:

  • 0,5 скл. йогурту;
  • 0,5 ст.лож. лимонного соку;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ч.лож. куркуми;
  • 1 ч.лож. коріандру.

Година вимочування курятини в даній суміші призведе до появи на столі справжнього кулінарного шедевра.

Цибуля

Фітонцид хоч і сам має специфічний запах, але курячий може перебити запросто. На дно пательні викладіть шар цибулі, нарізаної кільцями, зверху розкладіть тонкі слайси моркви. Далі – шматочки курки. Тепер готуйте, як зазвичай.

Спеції

Набір спецій спроможен відбити неприємний запах м’яса

Якщо перші два способи не влаштовують, застосуйте виключно спеції. Обирати можна будь-які поєднання з орегано, чебрецю, базиліку, паприки, імбиру. Або ж підберіть іншу комбінацію. Натріть курятину сумішшю і можете приступати до готування страви.

Вугілля

Надати курочці аромату шашлику допоможе вугілля. Помістіть кілька вуглинок у металеву місткість і потримайте на гарячій пательні. Після цього покладіть зверху м’ясо, накрийте кришкою і дайте настоятися.

Сода

Знадобиться в 1 л води розчинити 1 ст.лож. харчової соди. Якщо витримати м’ясце у цьому розчині зо пів години, а потім промити під холодним струменем води, вийде доволі смачна апетитна страва.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.