Визначаємо, чи свіже молоко і чи відсутні в ньому домішки: влаштуємо лабораторію просто у себе вдома

Купуючи молоко для дітей, хочеться бути певним, що воно свіже й не скипиться під час приготування каші. А ще хотілося б знати, що в білій рідині відсутні крохмаль й різні інші добавки.

Переконатися, що молоко скисло, можна уважно поглянувши на продукт. Білі пластівці, нерівномірне забарвлення, згущення свідчать про те, що перед вами несвіжа рідина. Буває, що молоко прокисло, але ще виглядає однорідною масою. Тоді понюхайте його. Якщо запах кислуватий, відкладіть у бік – для дитячої каші воно не годиться.

Переконатися, що в молоко недобросовісний фермер не додав нічого зайвого можна, залучивши на допомогу звичайну харчову соду. Відлийте пів склянки рідини з пляшки й всипте туди 0,5 ч.лож. соди. Уважно стежте за реакцією. Помітите щось незвичайне – значить, молоко неякісне. Поява піни свідчить про несвіжість продукту.

Кисле молоко втрачає однорідну консистенцію і має специфічний запах

Відлийте трішки молока в каструлю й поставте на вогонь. Якщо дійде до кипіння і не згорнеться, значить, молоко свіже і можна сміливо використовувати всю порцію для приготування молочної страви.

Домашнє молоко має бути жирним і триматися купи. Умочіть у пляшку зубочистку й одну краплю рідини капніть собі на ніготь. Свіже якісне молоко не розтечеться, а триматиметься купкою. Розбавлене чи несвіже розпливеться по нігтьовій пластині.

Кілька крапель йоду дозволять визначити, чи є у молоці сторонні домішки

Ідеальне молоко має бути білим. Якщо помітили жовтуватий чи синюватий відблиск, значить, у продукті присутні якісь сторонні домішки.

Спробуйте відлити трішки молока в склянку й капнути туди кілька крапель йоду. В якісній рідині підуть жовті кола. Якщо продукт набуде синюватого відтінку, значить, туди додали крохмаль.

Налийте в склянку трішки теплої води, а зверху влийте молоко. Обидві рідини змішалися? Значить, у молоці присутня вода. Молоко залишилося вгорі склянки, не розчинившись у воді? Вітаємо! Маєте якісний натуральний продукт.

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.