Незламного Героя увічнили в муралі на будинку Верховної Ради: стінопис виконав відомий французький художник

Вся Україна була приголомшена розповсюдженим у мережі відеороликом розстрілу українського військового після слів "Слава Україні". У пам'ять про мужнього воїна-захисника у столиці зробили величезний мурал.

Щойно відео було розповсюджено, стали гадати, кого з українців спіткала така гірка доля. Називалися різні прізвища. Врешті надійшла остаточна відповідь – жертвою жорстоких окупантів став Олександр Мацієвський.

Мужньому українцю, який в останню мить життя думав не про себе, а про свою країну, дали звання Героя України. Тепер пам’ять про солдата ЗСУ увіковічена на стіні столичної багатоповерхівки.

Робота виконана французьким художником Крістіаном Ґуемі. Мурал розмістили на адміністративній будівлі, що належить Верховній Раді у самому центрі.

Делегація ВР у січні відвідала виставку фоторобіт майстра, яка відбулася в стінах нижньої палати французького парламенту. Тоді й виникла ідея зробити щось подібне в Києві. Нардепи вирішили, що подвиги наших героїв, які наближають Перемогу над агресором, мають залишитися назавжди в народній пам’яті. У Ніжині на батьківщині Героя на його честь назвали вулицю.

Інші роботи француза

Для Ґуемі досвід роботи в Україні став не першим. Його стінописи вже прикрашають вулиці Львова, Житомира, Бучі, Гостомеля, Ірпеня. В столиці також є зразки муралів відомого француза, який підписує свої доробки псевдонімом С215. Зокрема, це присвята захисникам “Азовсталі”, розташована по вулиці Кирилівській, 69.

Уперше художник-трафаретист приїхав до України у 2022 році, коли стояв тривожний березень. Відтоді зобразив стільки патріотичних муралів у нашій країні, що навіть не може порахувати кількість робіт.

Нові статті

Схожі статті

“Дитя після 40-ка”! Пізні породіллі українського шоу-бізнесу: Олена Кравець, Алла Мазур та інші зірки

Материнство прийшло до них пізно - Джамала, Олена Кравець, Олена Мозгова та інші зірки, які народили у зрілому віці. Подробиці особистого життя.

Як зараз виглядає знаменита акторка Ірма Вітовська: 49-річна кінозірка змінилася до невпізнання

Ірма Вітовська не лише талановита акторка, а й людина з добрим серцем, яка постійно допомагає українцям в складні часи: як змінилась зірка та як виглядає?

Не несіть ці садові квіти в дім! Це принесе 33 нещастя! Головний народний астролог-городник розкрив секрет

Народні прикмети – річ особлива. Багато хто з господинь вірить, що деякі квіти приносять в оселю нещастя. "Один Факт" розповість, які саме рослини не варто нести в дім — щоб не зіпсувати майбутнє.

“Старіє в зворотному напрямку”: 94-річна Ліна Костенко з макіяжем і манікюром носить фліску Columbia

Видатна поетеса Ліна Костенко продовжує надихати прихильників своєю елегантністю та прекрасним зовнішнім виглядом - стильна жінка у віці 94 роки.