Ліниві ватрушки – чудова ідея для сніданку: мінімум інгредієнтів й часу на виготовлення і максимум задоволення

Коли дітям набридає їсти на сніданок кашу, можна застосувати цей оригінальний рецепт. Готується страва дуже швидко, й особливих зусиль у приготуванні докладати не доведеться.

Ліниві ватрушки з сиром на столі виглядають презентабельно, і малюки обов’язково захочуть їх спробувати. А сама господиня не витратить багато часу на приготування. Головне, завчасно придбати потрібні інгредієнти:

  • тонкий лаваш;
  • пачка сиру;
  • яйце;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. манки.

Готувати ватрушки починайте з підготовки начинки. Задля цього достатньо змішати пачку вологого сиру з цукром, манною крупою і яйцем. Кілька рухів, щоб перемішати, і начиння готове.

Спочатку готується сирна начинка

Тепер настала черга взятися до лаваша. Виріжте 6 кружалець і по двоє вкладіть у полумисочки або великі чашки, щоб надати ватрушкам потрібну форму. Заповніть їх начинкою. Зважте, що сир почне розширятися від нагріву, тому до самих країв не наливайте, залиште трішки місця.

Саме на часі перенести ватрушки у мікрохвильовку, виставивши 750 Вт і півтори хвилини часу. Спочатку начинка підніметься, та коли витягнете ватрушки з шафи, вона знову опуститься до попереднього рівня.

Ледачі ватрушки треба відразу ж витягнути з форм й виставити на решітку, щоб трішки охолонули. Перед подачею на стіл їх можна присипати цукровою пудрою. Лаваш вийде трішки підсушеним і буде хрумтіти, а начинка – соковита і дуже смачна.

Тонкий лаваш нарізається кругами

Готується страва півтори хвилини. Ще хвилин 5-7 знадобиться, щоб змішати сир з рештою інгредієнтів. Тож дорогоцінний ранковий час буде зекономлено по максимуму.

Бажано робити круги з лаваша діаметром 14 см, а піали для форм брати 10 см. Якщо вдома є коржики тортильї, їх теж можете застосувати під основу для ватрушок. Тільки у цьому разі не треба складати по двоє, достатньо буде одного шару.

Нові статті

Схожі статті

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.