Блейкаути ніхто не відміняв: як зберігати м’ясо без холодильника кілька днів, раптом що

Постійні осінньо-зимові блейкаути привчили українців до екстремальних умов життя. Ніхто не гарантує, що в спеку подібне не повториться. Тож треба бути у всеозброєнні, щоб знати, як зберігати м'ясо, якщо холодильник раптом перестане морозити.

Продукти тривалого зберігання витримають будь-яке відключення світла, не зіпсувавшись. А от м’ясо перебуває у зоні ризику, але і йому можна подовжити життя за допомогою певних маніпуляцій.

Кисле молоко

Шматок м’яса насамперед треба порізати на кубики

Молоко при неробочому холодильнику скисне доволі швидко. Воно й допоможе врятувати м’ясні запаси в очікуванні появи світла. Шматок м’яса наріжте на кубики, складіть їх у миску і залийте по самі вінця кисляком. М’ясний продукт не повинен виглядати з заливки. Таким чином удасться зберегти м’ясо у свіжому вигляді на 2-3 доби довше.

Березове вугілля

Шматочки вугілля з берези треба зібрати з попелу і подрібнити на порошок. Далі промити у кількох водах і дати висохнути. Пересипте шматки м’яса березовим порошком, обгорніть цупкою тканиною і міцно перев’яжіть мотузкою. Сиру тушку птиці можна зберігати таким же чином, тільки попередньо її слід позбавити від нутрощів. Знавці твердять, що таким чином оброблене м’ясо збережеться протягом пів року.

Оцтовий розчин

М’ясо в банці заливається оцтовою водою

Якщо специфічне вугілля ніде роздобути, скористайтесь цим способом, адже в домі завжди знайдеться пляшечка оцту, сіль, спеції та цибуля. Залийте всі ці інгредієнти (цибулю подрібніть) водою, доведіть до кипіння, дайте трішки покипіти й зачекайте, поки охолоне.

М’ясо, нарізане шматочками, складіть у глиняну миску або в скляний слоїк і залийте оцтовим відваром. У такому вигляді вдасться зберегти цінний продукт десь 3-5 днів. Якщо цей рецепт здається надто складним, просто вмочіть в оцет серветку й замотайте в неї шматок м’яса. Тільки протягом доби його доведеться зготувати, бо інакше зіпсується.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.