Трапляються диваки, що раз за разом винаходять велосипед: цього разу модель вийшла з квадратними колесами

Мережею широко розійшлися світлини велосипеда з незвичними колесами. Замість кругів там… квадрати. Нестандартний вигляд притягає допитливі погляди оточення. От тільки незрозуміло, чи зможе це дивовижний транспортний засіб пересуватися.

Звісно, подібна ідея могла спасти на думку виключно українцю. Сергій Гордєєв нині живе в Торонто і визнає, що це була найбожевільніша його ідея. Виглядає велосипед із квадратними колесами доволі нестандартно. Відразу ж виникає чимало питань до конструкції та експлуатації сталевого коня. Чи зможе новинка замінити звичайні круглі колеса?

Вони у велика й справді незвичні – два квадрати, на які натягнута гума. Якщо придивитися уважніше, то стає зрозуміло – подібні колеса пересуватися не можуть. Вони статичні й не здатні обертатися на кшталт круглих.

Квадратні колеса не рухаються

Але диво-велосипед таки здатен рухатися! Просто на наявні квадрати натягуються гусениці, як на танку. Гусеничний механізм супроводжується гумовою стрічкою. Він розміщений по всій поверхні квадратів. Але ж танк на гусеницях рухається, то й тут не повинно виникнути проблем із пересуванням.

Щоправда, щасливчики, яким вдалося випробувати квадратний велосипед, поділилися враженнями, що під час руху виникають не звичні для такого виду транспорту вібрації, що призводить до втрати гладкого ходу, як у нормальних велосипедах.

Поки що винахідник зробив лише пробну модель, в якій педалями приводиться в рух не саме колесо, а лише протектор на ланцюгах.

Велосипед пересувається завдяки гусеницям

Квадратний велик здатен їхати прямо, робити повороти направо й наліво. От тільки одна опція йому поки що не підвладна – він не здатен долати узвишшя навіть у кілька сантиметрів. То навряд чи можна сподіватися в недалекому майбутньому заміни стареньких велосипедів новенькою нестандартною моделлю з квадратними формами.

Щоб навчитися керувати новомодним велосипедом, доведеться пройти відповідний практичний курс, оскільки це доволі непросто й одним вмінням тримати рівновагу тут не відбудешся.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?