Дилема вибору. Що краще – душ чи ванна: авторитетна думка медиків на приймання гігієнічних процедур

Останнім часом намітилася стійка тенденція позбавлятися громіздких ванн на користь душових кабін. Лікарі всіляко підтримують подібні устремління українців, адже прийняття душу має чимало переваг над пірнанням у ванній.

Безумовно, хочеться вряди-годи поніжитися у теплій водичці, розслабляючись і релаксуючи. Але до таких процедур українці вдаються все рідше через брак часу та тарифи на воду, що постійно зростають.

Зовсім інша справа – прийняття душу. Справа легка, швидка і зручна. Медики теж роблять ставку саме на цю гігієнічну процедуру. Ось чим аргументують свою думку:

Ванна – доволі непрактичний елемент сучасного інтер’єру

Окрім того, що приймання душу значно економить дорогоцінний час, уранці струмені з душової лійки дозволяють підбадьоритися й остаточно прокинутися. Неважливо, якою водою користуватися при цьому – теплою чи прохолодною. Результат неодмінно буде позитивний.

Увечері теж бажано не оминати душову кабінку. Це допоможе зняти напругу після робочого дня, сповненого стресу і спілкування з людьми з різною енергетикою. Всього 5 хвилин, проведені під тропічним душем, допоможуть забути про всі денні негаразди й налаштуватися на нічний відпочинок.

Душ приймати набагато зручніше

Після вечірнього душу тіло розслабляється. Тепла вода, стікаючи струменями, забирає весь негатив і налаштовує на міцний здоровий сон. Піт змивається, і шкіра починає дихати, а значить, буде набагато легше заснути. Натомість вранці ви прокинетеся, відчуваючи, що гарно відпочили, і готові до нових денних звершень.

Користь душу полягає ще й в тому, що під сильними струменями води шкіра очищується значно ефективніше, ніж якщо просто пасивно занурити тіло у ванну. До того ж багато косметичних процедур зручно проводити під душем. Це стосується, зокрема, скрабування, й інших.

Нові статті

Схожі статті

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?