Полтавці намагаються не засмічувати довкілля: всі небезпечні відходи здають до Екобуса, що курсує за графіком

Четвертий рік дорогами Полтавщини колесить Екобус, збираючи в населення відпрацьовані батарейки, лампи, ртутні термометри. Містяни не викидають ці небезпечні речі на смітник, а, дочекавшись транспорту, здають на переробку.

Навіть у 2022 році мешканці Полтави та прилеглих сіл турбувалися про довкілля і не псували й без того критичну екологічну ситуацію в країні. У підсумку за рік вдалося зібрати 14 тис. люмінесцентних лампочок, 1,2 тис. термометрів та понад півтори тонни батарейок. Весь цей непотріб передали на утилізацію на спеціальні заводи. Порівняно з 2021-им, батарейок стало майже удвічі більше, а от ламп із термометрами навпаки значно поменшало.

На Львівщині функціонує завод “Бобкарівка”, куди полтаці відправили термометри й лампи. Використані батарейки опинилися аж у Румунії. Щоб зібрати ці елементи, додатково до Екобусу у навчальних закладах встановили бокси, куди школярі з учителями складали розряджені батарейки. На жаль, у 2022 році ці бокси були практично порожніми, адже загальноосвітні заклади переважно працювали онлайн.

Полтавцям ініціатива з Екобусом прийшлася до вподоби. Щойно побачать бусик із відповідним написом, тут же несуть лампочки та батарейки, бо кожен хоче, аби довкілля було чистішим.

Так виглядає полтавський Екобус зсередини

Екобус не працював тільки три місяці – з початку повномасштабної війни. А вже в червні 2022-го вийшов на маршрут знову. Коли почали відключати світло, люди масово користувалися ліхтарями, то й кількість використання батарейок значно зросла.

Травень 2023 року розписаний для Екоавтобуса по 23 адресам. Відходи на утилізацію можна здавати з о пів на десяту ранку до 17 години. Селяни мають змогу подавати заявку до КАТП-1628, і їхній населений пункт внесуть до маршруту спеціалізованого мікроавтобуса.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?