Львів’яни налагодили випуск бронежилетів, обмінюючи їх на ушкоджені осколками і кулями: стануть артоб’єктами

Українським військовим пропонують здати бронежилети, ушкоджені осколками та кулями. Навзамін їм видадуть нові. А бронеплити, що побували в боях, використають як артоб'єкти.

В Україні започаткували мистецький проєкт ArtArmor. Полотнами для артоб’єктів стануть бронеплити з жилетів наших захисників. Відпрацьовані захисні елементи зі слідами від куль та осколків отримають нове життя.

Бронеплити – свідчення врятованих життів українців

БФ “Україна для Героїв” влаштовує обмін бронеплит з березня 2022 року, щоб підтримати ЗСУ. Протягом року вдалося отримати 150 запчастин від бронежилетів, які побували на передовій. Вони врятували нашим воїнам життя, а тепер іще раз послужать на благо.

35 артоб’єктів уже створено, розповів керівник проєкту Олександр Ковальчук. Ще зо два десятки перебувають у роботі. До мистецької праці залучені відомі художники з нашої та інших країн. Завдяки їхнім гучним іменам удасться залучити увагу до благодійних аукціонів.

Робота українського митця Юрія Вакуленка

Виставка подорожує Європою, сповіщаючи мешканцям ЄС про страшні події, що відбуваються зовсім поруч. Кожна із плит має власну історію. На щастя, власники вижили, їхні життя врятовані. А щоб інші українські захисники не зазнали втрат, на поміч підключається мистецтво.

Найважливіший артаукціон засновники ArtArmor збираються влаштувати напередодні Покрови у Лондоні. 13 жовтня будуть представлені вже закінчені роботи.

Львівський оборонний кластер виготовляє бронежилети, які наші військові отримують безплатно, а їхні зіпсовані захисні речі знаходять застосування у мистецькому проєкті ArtArmor. На рахунку львів’ян вже понад 100 тис. виготовлених плит із 4-им класом захисту.

Після влучання бронежилет стає непридатним для захисту військового, тому потребує заміни. Гроші на виготовлення нових захисних засобів збирають через донати від українських і міжнародних компаній. Тож усі захисники можуть звертатися до ArtArmor через соціальні мережі і домовлятися про обмін.

Нові статті

Схожі статті

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?