7 стародавніх українських жіночих імен, які ми забули: дуже красиві. Не тільки Людмила, Богдана чи Ярослава

Коли батьки придумують ім'я новонародженій донечці, ставляться до цієї справи дуже відповідально. Адже від імені залежить, який святий стане оберігати людину в дитинстві і допомагати долати життєві перешкоди у дорослому віці.

Всім нам добре відомі старослов’янські жіночі імена – Ярослава, Людмила, Богдана. Та, виявляється, наші предки мали в арсеналі набагато більший перелік. Перечитайте уважно, можливо, саме серед цих найменувань щось уподобаєте.

Божена

Зазвичай дівчинку з таким іменем у житті переслідує Господня милість. Недарма ж її ім’я співзвучне зі словом “Божа”. Трактувати це можна, як “Обдарована Богом” чи “Благословенна”.

Обирати ім’я дівчинці бажано з-поміж тих, якими користалися наші предки

Зореслава

Серед слов’ян це ім’я користувалося шаленою популярністю, адже до складу входять два гарних слова – “зоря” та “слава”. Довгий час ми не згадували про нього, але з кінця ХХ сторіччя українці стали знову називати донечок цим гарним іменем.

Лада

Подібне найменування накладає на особу жіночої статі потребу бути в усьому досконалою. Подібна характеристика має обов’язково поєднуватися з терміном “мила”.

Любомира

Розшифрувати код предків, закладений у це ім’я, нескладно. Воно складається з двох частин: “любов” і “мир”.

Отримуючи ім’я, дівчинка отримає код, який впливатиме на все подальше життя

Мирослава

Ще одне жіноче ім’я зі слов’янським корінням утворилося від чоловічого ймення Мирослав. Сенс його сповнений дуже гарними словами – “мир”, “слава”, “прославляй”.

Радослава

На дівчинку з таким іменем неодмінно чекає багато радості у житті. Й, звісно ж, успіху. Вона завжди радітиме славі й наділятиме цим світлим відчуттям власне оточення.

Юстина

Це ім’я хоч і має латинське коріння, та широко використовувалося за часів Київської Русі. Щоправда, частіше звучало як Устина. Дівчинка з таким іменем буде мати підвищене прагнення до справедливості.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.