7 стародавніх українських чоловічих імен, які ми забули: дуже сильні, володіють старовинним кодом

Наші пращури, придумуючи імена хлопчикам, послуговувалися або назвами дохристиянських богів, або ж складали їх із двох-трьох понять. Вони свято вірили у магічну сили даного дитині ймення.

Імена Богдан, Володимир, В’ячеслав, Денис, Святослав, Ростислав мають давнє історичне коріння. Та нині такими нікого не здивуєш. Пригадаймо інші, які вживаються доволі рідко. А тим часом вони здатні передати дитині гарний генетичний код. Отже:

Боян

Українці вкладали в це ім’я чималий сенс. Хлопчик мав стати співцем або оповідачем. Тож якщо хочете отримати в майбутньому артиста чи політика, дайте синочку це ім’я.

Як ви сина назвете, так його доля й складеться

Всеволод

З таким іменем дитина володітиме всім. Сину підкоряться будь-які вершини, і для досягнення поставленої мети він не матиме жодних перепон.

Єремія (Ярема)

Це ім’я сягає корінням у язичницьке минуле наших далеких пращурів. Тут є натяк на бога землі й родючості. Тож перед вами майбутній фермер і поціновувач усього живого.

Любомир

Вгадати слова, з яких утворилося це ім’я, доволі легко. Це той, хто любить мир. Хлопчик, названий Любомиром, спробує осягнути неосяжне і добитися примарних висот.

Старовинне ім’я несе потужний генетичний код

Мирослав

Таким йменням давні слов’яни нарікали того, хто править світом. Людина з таким ім’ям має бути спокійною, врівноваженою і завжди знаходитиме підтримку в колі друзів і навіть серед сторонніх людей.

Радослав

Суто українське ім’я, що допоможе носію радіти славі. Хлопчик Радослав завжди допомагатиме всім довкола і сприятиме, щоб у всіх усе було добре.

Ярополк

Слов’яни склали це ім’я з двох частин. “Яро” може позначати сонце чи весну – кому як подобається. А “полк” однозначно є частиною чогось. Отже, синочок стане частиною сонця чи частиною весни, звісно, якщо народився в один із весняних місяців.

Нові статті

Схожі статті

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.