Взуття погано пахне? Під рукою завжди є рятівні засоби: звичайне господарче мило чи сода зарадять вашій біді

На дворі з кожним днем стає все тепліше, а значить, почне діставати вічна проблема – неприємний запах із взуття. Що треба зробити, щоб позбутися подібної неприємності?

Боротися доведеться не лише з неприємним запахом. Треба додатково постаратися усунути причину, через яку він виникає.

Бажано придбати нові устілки й замінити ними старі. Та й це ще не все. Щоб і справді черевики не розносили вельми неприємний аромат по квартирі, доведеться скористатися господарчим милом.

Такий запах терпіти не можна

Натріть брусочок на великій тертці. Достатньо буде отримати 3 ст.лож. сировини. Залийте її окропом і ретельно перемішайте. Коли повністю застигне, промокніть у суміші губку і пройдіться по парі взуття зсередини і ззовні. Протріть паперовим рушником, а потім відкладіть черевики, щоб висохли. Тепер настала черга застосувати ефірну олію. Всього кілька крапель капніть на ватний диск і натріть взуття до блиску.

Надалі доведеться стежити за ногами, бо в іншому разі поганий запах знову проявиться. Якщо є грибок на ступні, від нього слід позбутися.

У взутті, виробленому зі штучних тканин, запах може проявлятися знову, оскільки воно парить ноги, і ступні починають пітніти. Отже, запам’ятайте – вони не сильно пітнітимуть, якщо носитимете натуральне взуття – зі шкіри, замші, текстилю.

Взуття має бути з натуральної шкіри

Бажано також купувати дезодорант для ніг, який не лише бореться з неприємним запахом, але й здатен вбивати шкідливі бактерії, а ще запобігає появі грибка. Обирайте засіб без фарбників, віддушок й аерозольного газу. У цьому разі дезодорант швидко висихатиме й не залишатиме плям на панчохах чи взутті.

Чудовою альтернативою покупному буде природний дезодорант. Можна використовувати соду, тальк, кукурудзяний крохмаль. Це знижуватиме рівень потовиділення ніг і стане щитом для розмноження бактерій.

Нові статті

Схожі статті

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?