Посуд бити дозволяється, а светр навиворіт носити – ні: інші забобони, на яких добре зналися наші пращури.

Українці – народ дуже забобонний. Змалечку дітлахи слухають бабусь чи прабабусь, а ті передають усю мудрість, накопичену за багато віків. Згодом кожен має можливість переконатися на власному досвіді, що вірування працюють.

Забобони з глибин віків мають на меті застерегти людину від помилок. Тож до них треба дослухатися і, по-можливості, виконувати настанови пращурів.

Веселка після дощу

Літній дощик частенько приводить за собою веселку. Обов’язково позирайте на небо, що вже очистилося від дощових хмар. Якщо побачите веселку – це на добро. Вас спіткає удача, а всі мрії справдяться.

Бийте посуд на здоров’я

Посуд б’ється на щастя

А от якщо чашки чи тарілки давненько не билися, цьому слід зарадити й що-небудь таки уколошкати. Предки вважали це дуже гарною прикметою, тому в найурочистіші моменти люди спеціально розбивають келихи чи інші крихкі елементи. Це робиться на добро й удачу.

Павук на землі

Якщо побачили павука, ні в якому разі не наступайте ногою на комаху. Зробивши таке, накличете на свою бідну голівоньку сильну біду. Той, хто розчавить павука, невдовзі зазнає серйозних фінансових труднощів. А ще в народі вважається: убити павука – до семи кіл нещастя.

Кофтина навиворіт

Якщо помітили, що светр надітий швами назовні, можете починати хвилюватися. На вас очікує день із купою невдач. Можливо, чорна смуга затягнеться й на кілька днів.

Підкова на дверях

Підкову на удачу слід правильно розміщати

Частенько над вхідними дверима можна побачити підвішену підкову. Це символ щастя у родині. А щоб цей кінський атрибут приніс у дім достаток, слід відвішувати підкову догори хвостиками.

Цей перелік можна продовжувати до нескінченності. Настільки наші пращури були уважними, можемо судити з сенсу прикмет і забобон, яких всі люди у давнину суворо притримувалися. Не завадить це зробити й сучасній молоді.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.