Тиск можна контролювати самотужки: п’ять компонентів допоможуть знизити показники на 20 мм рт.ст.

З підвищеним тиском не жартують. Якщо не контролювати його показники і вчасно не вживати заходів по нормалізації стану, ситуація може дійти навіть до інсульту. У деяких випадках можна обійтися без пігулок.

Фізичні вправи

Регулярні фізичні навантаження сприяють зниженню артеріального тиску. Щоб досягнути бажаного ефекту, доведеться займатися швидкою ходьбою. Робити це треба не менше 5 разів на тиждень. Заняття має тривати пів години або трішки більше.

Таким чином удасться добитися зниження верхнього показника шкали на 3-5 мм рт.ст., а нижнього – на 2-3 мм рт.ст. А от від підйому ваги гіпертонікам краще утриматися, оскільки подібні вправи навпаки здатні нагнати тиск.

Обмеження солі

Вживання солі має бути мінімальним

Людям, схильним до підвищення тиску, треба контролювати кількість солі в раціоні. Якщо вживати не більше 0,5 ч.лож. натрію на день, отримаєте зниження тиску: верхнього на 4-6 мм рт.ст., нижнього – на 2-3 мм рт.ст. Особливо це стосується людей у поважному віці.

Калій і магній

Їжа має бути збагаченою калієм і магнієм. Задля цього слід з’їдати до пів кілограма фруктів укупі з овочами щодня. Щоб забезпечити організм калієм, треба регулярно вживати молочку. Рибний день має бути не лише в четвер, а цілих три рази на тиждень.

Фрукти, овочі й молочні продукти наситять організм калієм і магнієм

А от від продуктів, що мають великий вміст жирів, треба нещадно позбавлятися. Якщо виконувати всі ці рекомендації та додатково вживати не більше 60 г цукру на добу, удасться знизити тиск на 3-4 мм рт. ст.

Підбиваємо підсумки

Якщо уважно стежити за власною поведінкою і виконувати всі настанови, то зможете знизити тиск на 13-20 мм рт. ст. стосовно верхнього тиску, а нижній при цьому зменшиться на 8-13 мм рт. ст.

Залучаючи вищеописані методи зниження тиску, про пігулки від тиску бажано не забувати і вживати медикаменти, як прописав сімейний лікар. Призначення слід обов’язково виконувати й не відмовлятися від пігулок ні в якому разі.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?