Не ведіться на заяви аферистів типу: “Вашого солдата поранено” чи “Вам прийшла допомога з-за кордону”

Шахраї дуже швидко підлаштовуються під реалії сьогодення, продумуючи відповідні схеми виманювання коштів з наївних і довірливих людей. Слід ніколи не втрачати пильності.

Не гребують аферисти ні родинами бійців, які захищають Україну, ні літніми людьми, яких надурити набагато простіше, аніж молодь.

“Вашого солдата поранено”

Спритний киянин вирішив наживатися на горі родичів безвісти зниклих солдатів. Він створив сторінку в соцмережі, накидавши туди світлин захисників. Через неї почав зв’язуватися з людьми, які розшукують своїх рідних.

В надії повернути сина додому люди перераховували гроші аферисту

Говорив, що він побратим захисника, який пропав. А коли люди проявляли зацікавленість і хотіли дізнатися про долю свого солдата, вибирав слушну нагоду, казав, що чоловіка поранено і просив грошей буцімто для його евакуації.

Відомо про шість подібних фактів, коли ошукані люди перерахували гроші на картку афериста. Суми коливалися від 1,5 до 5 тисяч гривень. У зловмисника вилучили телефон із листуванням із потерпілими, а також банківську картку, на яку він отримував гроші від довірливих громадян.

“Вам прийшла допомога з-за кордону”

60-літній пані Наталії зателефонував незнайомець. Розговорив жінку, переконавши, що їй належить допомога від міжнародної організації, а він є прямим представником благодійної фірми. Щоб отримати кошти, жінка мала назвати номер своєї банківської карти. На радощах пані Наталія тут же продиктувала ряд цифр. Але допомоги так і не дочекалася.

Літні люди перебувають у зоні особливої уваги шахраїв

Натомість через деякий час їй зателефонували з банку. Виявляється, зловмисники оформили на неї кредит у 40 тисяч гривень, і тепер обдурена жінка має сплачувати суму з відсотками. В поліції ще раз нагадали – отримувати всі соціальні виплати слід через відповідні установи.

Нові статті

Схожі статті

Схожість зашкалює: 49-річний Святослав Вакарчук показався разом із мамою – однакові губи, ніс та очі

Святослав Вакарчук хоч і публічна людина, але про своє життя мало що розповідає, співак досі офіційно не сказав, хто його дружина, але свою маму соліст "Океану Ельзи" публікує часто - як виглядає?

В березні 2025-го: уряд України проведе масштабну індексацію пенсій. Хто отримуватиме на 17% більше?

Український кабінет міністрів запланував провести масштабну індексацію пенсій. Хто зможе отримувати на 17% більше вже з березня 2025 року? "Один Факт" розбирався в деталях.

Офіційно в шлюбі: 40-річна Слава Камінська показалась в обіймах свого чоловіка – втретє вийшла заміж

Слава Камінська вже двічі була в шлюбі, але це не кінець, адже співачка вийшла заміж втретє за чоловіка-іноземця, обличчя якого ретельно приховує - що відомо про нього?

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.