КПП для тварин і котячий бронік: для українських захисників немає нічого неможливого

На позиціях нашим бійцям доводиться контактувати з чималою кількістю тварин. Деякі поселяються в окопах поруч із чуйними захисниками. От і кіт Шайба не відходить від свого хазяїна, а той намагається створити годованцю комфортні умови.

Соцмережі повняться відео, як українські бійці на передовій спілкуються з тваринами. До них в окопи не лише коти з собаками навідуються, але й лисиці, їжаки, бобри й чимало іншої живності, чий спокій було порушено війною.

Далі за всіх пішов Олександр Ляшук, який для свого підопічного кота Шайби облаштував цілий КПП, а самого пухнастика вбрав у бронежилет.

Так виглядає котячий КПП на позиціях

Коли хлопці облаштовували бліндаж, Сашко подумав, що коти не зможуть вільно потрапляти в середину при зачинених дверях. Тому зміряв їхні голови та животики й вирахував, який отвір для тварин потрібно зробити, щоб безперешкодно користувалися котячим виходом усі підопічні.

Ці окремі дверцята назвали котячим КПП. Ідею Ляшук піддивився ще в дитинстві в американських фільмах, де частенько показували, як домашні тварини входять чи виходять із будинку через окремі дверцята, не порушуючи спокою господарів.

Тож коли хлопці зводили кухню, боєць потурбувався про окремий вхід для муркотиків. Щоб навчити тваринок користуватися власним КПП, Сашко кілька разів заманював їх через отвір у дверях сосискою. Згодом ті й самі втямили, наскільки це зручно.

Бронік для Шайби

Захисник, вдягаючи бронежилет, хотів, щоб і його найкращий друг теж був захищений. Тому попросив товариша, в якого є меблевий магазин і власне виробництво, пошити форму для Шайби. За кілька днів мілітарі костюм для хвостатого був готовий.

Кіт Шайба має власний бронік

Щоправда, бронік вийшов трішки завеликий, то вояці довелося самотужки вшивати конструкцію, щоб кіт міг вбиратися, як годиться. На це пішло чотири години й купа уколів голкою в пальці.

Нові статті

Схожі статті

В березні 2025-го: уряд України проведе масштабну індексацію пенсій. Хто отримуватиме на 17% більше?

Український кабінет міністрів запланував провести масштабну індексацію пенсій. Хто зможе отримувати на 17% більше вже з березня 2025 року? "Один Факт" розбирався в деталях.

Офіційно в шлюбі: 40-річна Слава Камінська показалась в обіймах свого чоловіка – втретє вийшла заміж

Слава Камінська вже двічі була в шлюбі, але це не кінець, адже співачка вийшла заміж втретє за чоловіка-іноземця, обличчя якого ретельно приховує - що відомо про нього?

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Ефектна фотосесія посеред інопланетного пейзажу: Ольга Мартиновська з “МастерШефа” знайшла трактор На Марсі

Суддя з "МастерШефу" Ольга Мартиновська показала нові фотографії зі свого відпочинку. Цього разу вона майнула подалі від Чорного моря і опинилась… посеред марсіанських пейзажів.