Не можна спати на невипраній подушці: зробити це набагато простіше, ніж здається

Подушки ми використовуємо щоночі. Тож їх обов'язково слід прати. Робити це треба раз на півроку. От тільки попередньо з'ясуйте, який наповнювач міститься всередині. Це важливо для вибору способу очищення.

Звісно, можна вибивати подушки від пилу. Але мешканцям багатоквартирних будинків робити подібне не дуже зручно. Тому краще все-таки взятися до прання.

Пухові подушки

Пральним порошком краще не користуватися

Температуру вище 30 градусів брати не можна – в іншому разі волокна набудуть неприємного запаху. Прати слід з рідким миючим засобом, а пральний порошок відкласти якомога далі.

Виставляйте мінімальні оберти, щоб не дати можливості пуху збитися в купки. Якщо є можливість, винесіть вироби на двір і там просушіть.

Подушки з пір’я

Пір’я під час прання може збитися в грудки

Такі подушки краще прати вручну, бо є велика ймовірність, що пір’я заб’є фільтри й перекриє стік. Правила ті ж – ледве тепла водичка і рідкий мийний засіб. Після полоскання подушки виносяться на свіже повітря для висихання.

Синтепонові подушки

Віджимати у пральці не можна

Цей матеріал являє собою тонкі нитки, які під час термічної обробки міцно скріпляються між собою. Волокна виходять негігроскопічними і не всотують піт. Температура води має бути не вищою за 40°C. Пральний порошок не використовуйте – лише рідке мило. Після прання доведеться кілька разів виставити режим полоскання.

Віджимати подушки не можна, оскільки порушаться міжволокневі спайки. Просто перекладіть подушку з пральної машини до ванни чи душового піддона й обережно відтисніть залишки води. Потім відправляйте виріб на сушку.

Ортопедичні подушки

Ортопедичні подушки краще не прати

Подушки, забиті екологічним наповнювачем, прати не потрібно. Достатньо буде сухої чистки, щоб вони знову виконували свою важливу функцію.

Нові статті

Схожі статті

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?