Чернівчанин створив колекцію відомих будинків: мінікопії нічим не відрізниш від справжніх будівель

Мешканець Чернівців Андрій Сухов перетворює звичайні камінці, дроти і шматочки гіпсу на макети відомих старовинних будівель. В його колекції безліч замків англійського й австрійського зразка.

На одне мініпомешкання Андрій Сухов витрачає не менше 2 місяців роботи. Траплялося, що процес створення затягувався на декілька років. Спочатку чернівчанин видивлявся цікаві будинки в Інтернеті й перетворював їх на маленькі копії. Потім перемикнувся на цікаві екземпляри чернівецької забудови. Зокрема, на створення мініатюрного приміщення міської ради знадобилося 8 місяців.

Десять років тому пан Андрій захворів і довго перебував на лікарняному. Йому на очі попала іграшка у вигляді будинку. Вирішив й собі зробити щось подібне. Як бачимо, це заняття перетворилося на цікаве хобі.

Деякі моделі майстра вже викупили

Та іграшка була паперова. З окремих частинок треба було склеїти цілий будиночок. Чернівчанину спала на думку ідея залучити дещо інші матеріали. Перші пробні моделі чоловіка також були паперові. Спочатку робив креслення, потім створював макет.

Далі вирішив розширити асортимент матеріалів. Подивився відео робіт інших майстрів, проаналізував їхні матеріали. Якось мама Андрія принесла відерце з камінцями й запропонувала спробувати. Вийшло. Згодом став застосовувати гіпс із вапном.

Так виглядає макет Чернівецької ратуші

Один із середньовічних замків затягнув на 25 кг. Це не конкретна будівля, що існує насправді, а збірний образ середньовічної архітектури.

Якщо ж мова йде про історичний будинок, майстер спочатку вивчає не лише його архітектуру, але й історію. Так легше працювати. Над кожною деталькою доводиться працювати вручну. Модель відливається з гіпсу, а потім на неї додаються характерні компоненти, зроблені з пластику. Замінити деталі з каміння нічим не вдається – доводиться залучати виключно цей природний матеріал.

Нові статті

Схожі статті

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?