Просівати борошно чи ні, готуючи вареники, млинці або пиріг: робити треба так, щоб свекруха похвалила

Ціни у супермаркетах просто зашкалюють. Це ж стосується і кондитерських виробів. То доводиться хазяйкам пригадувати бабусину майстерність і робити домашню випічку самотужки. Постає питання – чи обов'язково при цьому просівати борошно?

Домашні вироби з борошна оригінальні й смачні. Вареники, оладки, пиріжки, тортики – далеко не повний перелік смаколиків, якими радують родину вправні господині. Деякі особливо ретельно вивчають кулінарні рецепти, щоб потім приготувати оригінальну страву.

Частенько в рецептах радять просіювати борошно перед замішуванням тіста. Та жінки зазвичай ігнорують подібну настанову. Комусь ліньки, інші вважають це зайвою витратою часу.

Борошно для випічки слід обов’язково просіювати

Якщо спитати поради у професійних кондитерів, ті в один голос наголосять – процедуру ігнорувати не слід. В борошні можуть знаходитися сторонні предмети, а просіювання убезпечить від їхнього потрапляння в готову страву.

У залежалій масі здатні накопичуватися жучки чи інші комахи, тож залишити їх на ситі, а не в пиріжках дуже важливо. Та навіть якщо білий порошок чистий-чистісінький, від тривалого лежання він ущільнюється. Проходячи через сито крупинки стають пухкими й розсипчастими.

Тісто з просіяного борошна вийде набагато пухкішим

Якщо у приміщенні підвищена вологість, борошно вбиратиме в себе зайву мокроту. Просіюючи його перед випіканням, ви надаєте можливість сировині просушитися й розпушитися.

Просіяне борошно не призведе до появи грудочок у млинцях, а пиріжечки вийдуть пишними й смачними. Заразом просійте й розпушувач. Таким чином удасться розподілити його рівномірно по всьому тісту.

Паніруючи відбивні чи готуючи соус, можете використовувати борошно прямо з пакета, оминаючи процедуру просіювання. Але займаючись випічкою, не ігноруйте цей момент – вам же буде краще.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?