Історію українського борщу невдовзі оприлюднять у коміксі: героям закортіло спробувати смачну страву

Українці вирішили створити комікс про власну національну страву – борщ. В ньому буде міститися коротка історія унікального наїдку. Про популярність першої страви свідчить чимало ознак.

Євгенії Кузнецовій запропонували намалювати кулінарний комікс ще рік тому. До “Короткої історії українського борщу” художниця не мала досвіду роботи над мальописними сценаріями.

Особливою гостросюжетною лінією мальована оповідка не відрізняється. Але з героями відбуваються різні цікаві пригоди. Євгенія поставила умову – жодних прихованих реклам у коміксі бути не повинно. І цієї умови замовники дотрималися.

Допомагали Кузнєцовій дві редакторки Маріана Душар та Олена Брайченко. Утрьох частенько дискутували над якістю солоного сала й кольором квасу в старовинних рецептах. По ходу опису зустрічаються не лише вигадані герої, але й конкретні реальні люди.

До читачів борщовий комікс, найімовірніше потрапить у липні. Будемо сподіватися, що книжку перекладуть на інші мови.

Гендиректорка ЮНЕСКО теж варить борщ

Очільниця ЮНЕСКО взяла участь у приготуванні борщу з білими грибами

Борщеманія продовжує крокувати планетою. Ось уже й гендиректорка ЮНЕСКО взяла участь у приготуванні української страви, коли в київському ресторані “Сто років тому вперед” презентували ідею створення музею борщу.

Звісно, не обійшлося без Євгена Клопотенка. Шеф-кухар заявив, що робить усе можливе, аби захистити нематеріальну спадщину країни у плані діджиталізації й офлайну. Присутнім показали всі етапи вирощування буряка з зернини й надали багато іншої корисної інформації.

Очільниця ЮНЕСКО Одрі Азуле разом із міністром культури Олександром Ткаченком та заступницею міністра іноземних справ Еміне Джапаровою взяли участь у приготуванні української традиційної страви. Борщ був без м’яса, але з білими грибами. Страву законсервували в банку, й пані Одрі засвідчила власним підписом, що причетна до його приготування.

Нові статті

Схожі статті

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?