67-річна жінка навчилася шукати міни довкола свого села: без міношукача корову на пасовище не виводить

Біда навчила 67-річну жінку опанувати суміжну спеціальність. Мешканка Степової Долини самотужки розміновує прилеглу територію, а вже після цього виводить корову пастися.

67-річній Ганні Пліхчинській довелося на старості років взятися до пошуку мін у своєму селі. Населений пункт, де мешкає жінка, знаходиться на межі Миколаївської та Херсонської областей і 9 місяців поспіль потерпав від постійних обстрілів.

Переважна більшість людей виїхали, а пані Ганна повернулася в рідну оселю. Тепер без міношукача з хати не виходить. Прилад допомагає розшукувати уламки російських снарядів.

Пані Ганна без міношукача з дому не виходить

Іншого виходу в Пліхчинської немає – треба пасти корову. То й наражає своє життя на небезпеку, виводячи Лану на пасовисько. Ще у неї є курочки, гуси й город, який жінка обробляє сама.

Поліцейський навчив, як треба чинити. Щойно почує пищання приладу, бере палицю й помічає те місце. Потім кличе копа, щоб забрав сталеву “іграшку”. Якщо осколки зовсім маленькі й, на думку бабусі небезпечні, вона їх збирає самотужки.

Коли у Степовій Долині почалися бойові дії, бабуся з коровою перемістилися на Черкащину. Після звільнення території відразу ж повернулися додому. Застали страшну картину – всі будинки довкола ушкоджені, повсюди валяється розбита техніка.

Міношукач реагує звуком на осколки

Світлини бабусі Ганни з міношукачем облетіли весь світ після того, як її сфотографував поляк Єджей Новицький. Не можна сказати, що жінці не страшно. Звісно, коли почує писк приладу, стає моторошно. Але іншого виходу для себе не вбачає.

Таких земель, що потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами, на території України нині близько 30 відсотків. Родючий чорнозем здатен прогодувати 80 млн людей, але нині стоїть забруднений, і кінця-краю цій проблемі не видно.

Нові статті

Схожі статті

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?