Макарони зі сметанним соусом: якщо правильно приготувати, страва вийде корисною і майже дієтичною

Багато людей відмовляються від вживання макаронів, оскільки бояться набрати зайву вагу. Між тим страву можна приготувати так, щоб вона була смачною і корисною для здоров'я.

Багато людей відмовляються від вживання макаронів, оскільки бояться набрати зайву вагу. Між тим страву можна приготувати так, щоб вона була смачною і корисною для здоров’я.

З одного боку макарони містять чимало вуглеводів, що є шкідливим. З іншого – здатні знижувати рівень поганого холестерину, що доволі важливо. Ще в них є чимало клітковини. Тож можна дійти висновку, що локшина все-таки має більше користі.

Макарони слід варити у великій кількості води

Тільки купувати бажано макаронні вироби з твердих сортів пшениці чи цілозернового борошна. У такому разі отримаєте весь спектр належних вітамінів і мінералів. Обираючи пачку в магазині, уважно придивіться до вмісту.

Макарони мають бути жовтуватими чи золотавими, але в жодному разі не білими. Місце розлому має бути склоподібним. Окрім цього на дні упакування не має бути крихт. Їхня наявність вказує на м’який сорт пшениці, з якої вироблений продукт.

Дітлахи полюбляють кольорові макаронні вироби. Слід зазначити, що такі можна вживати, якщо їх фарбували за допомогою натуральних фарбників – бурякового соку, морквяного, кропиви, шпинатом тощо. Якщо це хімічний засіб, від вживання такої страви краще відмовитися.

Як правильно приготувати макарони

Обирайте для страви високий посуд. Об’єм каструлі має бути значним, а стінки товсті. Води не шкодуйте – чим більше рідини, тим смачнішим буде борошняний виріб. На кожні 100 г локшини має бути літр води.

Надто часто готувати макарони все ж небажано

В жодному разі не промивайте макарони під струменем холодної води – таким чином вимиєте все корисне, що в них є. До страви додавайте соус, змішавши нежирну сметану з піжонською гірчицею, петрушкою, орегано, цедрою лимона, сіллю й перцем. Сметану розбавте гірчицею і поставте на слабкий вогонь у сотейнику, потім додайте решту інгредієнтів і можете всипати готові макарони.

Нові статті

Схожі статті

“Люблю тата”: 39-річний Козловський замилував світлиною маленьких ніжок сина із зізнанням на шкарпетках

Віталій Козловський нещодавно приміряв новий статус – татуся. Відтепер в його Instagram можна побачити багато дитячого контенту. Наприклад, в одній із останніх Stories артист показав… солодкі нозі.

В ній навіть ложка стоятиме: як приготувати найгустішу томатну пасту вдома без консервантів – простий рецепт

Якщо ви хочете закрити на зиму густу томатну пасту без консервантів та хімічних добавок – цей рецепт стане вам у нагоді. Додайте його у свою кулінарну скарбничку та готуйте смачну заготовку на зиму.

“20 років канючила”: 45-річна Оля Полякова похвалилася подарунком від Буряковського за 700 тисяч гривень

Українська естрадна виконавиця Оля Полякова днями показала, який коштовний подарунок отримала від чоловіка Вадима Буряковського. Зірка розповіла, скільки коштує цей презент.

Перший Молодик осені 2024: які сюрпризи готує цей період 4-м знакам Зодіаку і кому посміхнеться успіх

Перший Молодик осені-2024 настане вже 4 вересня. Цей період принесе особливе щастя та багато вдачі в життя чотирьох знаків Зодіаку. Хто потрапив до списку щасливчиків?