Чернігівські школярі виконали випускний вальс на руїнах школи: у дітей відібрали радість дитинства

Чернігівські випускники не могли навчатися у рідних школах №№18 і 21, оскільки їх ще рік тому розбомбили росіяни. Останній рік діти з Подусівки відвідували школу №13. А в день випускного навідалися до руїн рідних навчальних закладів і виконали вальс.

Чернігівські випускники не могли навчатися у рідних школах №№18 і 21, оскільки їх ще рік тому розбомбили росіяни. Останній рік діти з Подусівки відвідували школу №13. А в день випускного навідалися до руїн рідних навчальних закладів і виконали вальс.

Від школи в Чернігові майже нічого не залишилося

Бомбардування некерованими бомбами відбулося 3 березня 2022-го. У школі розміщався волонтерський штаб, і чимало містян переховувалися у підвалі. Ті, хто вижили в тій трощі, й досі з жахом згадують вибух. Усе сталося за лічені секунди, ніхто нічого не встиг втямити. Вмить очі засліпило сильним спалахом, а у вухах запищало. Коли вийшли з підвалу, вжахнулися – школи більше не було.

Мова про навчання тут більше не йшла. Діти навіть не змогли провести біля рідної альма матер свято останнього дзвоника. Ні вчителі, ні учні й досі не можуть повірити, що їхньої школи більше немає. Тому і виконали випускний вальс на розвалинах, бо й досі ставляться до будівлі, як до своєї другої домівки.

Учні з двох шкіл доучувалися разом

Замість ресторану й веселощів клас, зібраний з учнів двох шкіл – 21-ої і 18-ої – прийшов до руїн, де вже ніколи не продзвенить ні перший, ні останній дзвоник. Згадали учня Гліба Желдака, який загинув.

Скорботний танець розучували пів року. Раніше планували репетирувати й виконувати його на цьому подвір’ї, але не судилося. Сусідня держава відібрала у дітей подібну можливість. Вони випустилися з іншої школи, та ніколи не забудуть свій рідний навчальний заклад, до якого прийшли маленькими першачками, боязко тримаючись за мамину руку.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.