Три лайфхаки дозволять зекономити до пів тонни пального на рік: нічого особливого робити не доведеться

В умовах постійного подорожчання бензину, дизеля й газу постає актуальне питання – чи можливо зменшити витрати палива, аби зекономити трішки грошей. Є певні лайфхаки, що допоможуть вирішити проблему в позитивному ключі.

В умовах постійного подорожчання бензину, дизеля й газу постає актуальне питання – чи можливо зменшити витрати палива, аби зекономити трішки грошей. Є певні лайфхаки, що допоможуть вирішити проблему в позитивному ключі.

Змініть стиль водіння

Плавне водіння заощадить чимало пального

Можна легко зекономити 300 л пального на рік, якщо трохи менше розганятися й різко гальмувати. Плавна їзда й дотримання постійної швидкості потребує менше витрат. А різке натискання на педаль газу збільшує їх у декілька разів. Тож намагайтеся не гальмувати різко перед світлофором, а підкочуватися, а на підвищену швидкість перемикатися якомога швидше.

Ретельно обирайте моторну оливу

Звертайте увагу на склад моторної оливи. Вона має бути синтетичною чи напівсинтетичною і мати низьку в’язкість. У такому разі тертя між рухомими частинами двигуна зменшиться, а ви отримаєте 4 невикористаних каністри річної економії.

Стежте за машиною

Заміна свічок й решта важливих моментів дозволить менше витрачатися на пальне

Стан автівки має бути близьким до ідеального. Якщо вчасно замінювати свічки запалювання, регулювати сход-розвал, це дасть економію в 60 л бензину на рік. Зменшення тиску в шинах на пів атмосфери принесе 6 зекономлених літрів протягом року. Повітряний і паливний фільтри також мають бути в нормі, щоб не було перевитрати.

Зачиніть вікна

Рух із великою швидкістю краще здійснювати з зачиненими вікнами. Навіть якщо ввімкнути кондиціонер, витрата пального буде значно меншою. Прочинені вікна погіршують аеродинаміку, й автівці доводиться витрачати зайву енергію, щоб здолати опір повітря. А це зайві витрати пального.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.