Київський Охматдит поставив рекорд: у лікарні було проведено відразу 3 операції з трансплантації в один день

Відразу троє маленьких пацієнтів Охматдиту в столиці отримали шанс на друге життя. Дітлахам пересадили кістковий мозок від неродинних донорів.

Відразу троє маленьких пацієнтів Охматдиту в столиці отримали шанс на друге життя. Дітлахам пересадили кістковий мозок від неродинних донорів.

Трансплантація кісткового мозку дає можливість безнадійно хворим пацієнтам повернутися до повноцінного життя. Всі три операції, проведені дітям, стали можливими завдяки іноземним донорам.

Щасливий пацієнт, що пережив трансплатнацію

4-річній Ангеліні дісталися стволові клітини під поляка. 14-річному Ігорю та 9-річному Артему дали шанс на одужання двоє німців.

Як стати донором

В Україні також існує реєстр донорів кісткового мозку. Нині у списках перебуває 9 тисяч кандидатів, яких вдалося зібрати за останні 5 років. Але цього катастрофічно замало, щоб підібрати потрібні для хворого параметри.

Був випадок, коли молодик врятував життя 18-річному Олегу, мешканцю Павлограда. Операцію з пересадки кісткового мозку від неродинного донора провели у 2020 році. Родичі хворих, звісно, готові ставати донорами, але тільки у чверті випадків вони годяться на цю роль. Тож постає необхідність розширення бази небайдужих громадян, готових поділитися стволовими клітинами.

Завдяки нерідному донору дівчинка має жити

Всього у світі 40 мільйонів людей зголосилися за необхідності поділитися власними клітинами. Процедура абсолютно безпечна для донора.

Для участі в програмі українцям слід зареєструватися на Ubmdr.org або в одному з двох донорських центрів, що функціонують у Києві. Кандидату віком у межах 18-35 років буде надіслано тест-набір. А за необхідності він передасть свій біоматеріал пацієнту, який потребує трансплантації.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.