Українська церква не забороняє вірянам займатися рукоділлям на церковні свята: є лише один обов’язковий нюанс

Православна Церква України прояснила вірянам деякі моменти щодо заборон працювати на великі релігійні свята. З'ясувалося, що у такі дні людям можна займатися рукоділлям, наприклад, вишивати.

Православна Церква України прояснила вірянам деякі моменти щодо заборон працювати на великі релігійні свята. З’ясувалося, що у такі дні людям можна займатися рукоділлям, наприклад, вишивати.

У ПЦУ підкреслили, що церква не є інструментом заборон. Люди мають усвідомити, що віра – це не про обмеження, це навпаки про свободу. З усіх Божих творінь відчувати свободу здатні лише люди та янголи. І цю унікальну здатність слід спрямовувати виключно на благо.

Релігійне свято слід починати з молитви до Бога

 

Жодна людина не спотворить вишиванням чи в’язанням велич церковного свята. Подібні заняття не можна вважати гріхом. Питання в тому, що кожна особа має поєднувати святкування з рукоділлям, а не підміняти релігійний обряд працею.

Попервах людина має вшанувати святого, помолитися, поговорити з Богом, а вже потім перейти до улюбленої справи. Якщо ж віддасть перевагу хобі, то зневажить Господа. Будь-яке релігійне свято у християн не ставить на меті пропагувати неробство. Добрі Богоугодні справи церква завжди вітає. Для них не повинно існувати вихідних.

Після святкування можна не байдикувати, а зайнятися рукоділлям

Тож ушанувавши церковне свято чи пам’ять святого, кожен має не відпочивати, а приступати до виконання корисних і добрих справ. І рукоділля стане надійним порятунком від ліні та неробства.

Вишиваючи чи займаючись будь-якою іншою улюбленою справою, людина водночас підкріплює власне психічне здоров’я. Тож не слід піддаватися застарілим забобонам, а продовжувати робити Богоугодні справи без вихідних.

ПЦУ, яка існує з 988 року й отримала томос у 2019 році, виявилася доволі просунутою в плані технологій релігійною організацією. Церковники намагаються крокувати в ногу з часом й запустили мобільний додаток «Моя церква». А один зі священників на Луганщині спілкується з вірянами онлайн. Тож сповідатися можна у Фейсбуці, а відпустити гріхи телефоном.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.