Вчені відновили обличчя Тутанхамона й схопилися за голови: не таким вони уявляли собі впливового фараона

Інтернаціональний колектив вчених взявся до серйозної справи. Бразилійці, австралійці та італійці спільними зусиллями вирішили реконструювати обличчя фараона Тутанхамона.

Інтернаціональний колектив вчених взявся до серйозної справи. Бразилійці, австралійці та італійці спільними зусиллями вирішили реконструювати обличчя фараона Тутанхамона.

Звісно ж, залучили на допомогу цифрові технології. Використавши модель муміфікованого черепа, отримали реалістичне зображення знаменитого царя. У підсумку вийшов не обтяжений царськими обов’язками державний діяч, а якийсь студент-недоучка.

Останні доробки вчених показали, як виглядав Тутанхамон

Отриманий результат надзвичайно спантеличив вчених мужів. Але ж вони робили все як годиться. Очні яблука, губи, вуха, ніс – висота й розміри всіх органів зроблено з урахуванням статистичних досліджень. Базою для цієї роботи взято КТ-сканування людей різного походження.

Дослідники скористалися маркером, щоб обрати ділянки черепа з різною товщиною м’яких тканин. Дані для дослідів у цьому напрямку подали сучасні єгиптяни. Щоб олюднити об’єкт, йому додали суб’єктивних елементів, зокрема, кольору очей. Фараона реконструюють уже не вперше. На цей раз вийшло саме так.

Хто такий Тутанхамон

Тутанхамон правив у Давньому Єгипті всього 9 років з 1333 до 1324 років до н.е. А став надзвичайно знаменитим у світі після відкриття гробниці з його останками, яку за стільки століть чомусь не пограбували.

Фараон на колісниці

До речі, за життя фараона називали Тутанхатоном. Ще правителя величали Небхепрура. У гробниці знайшли тіла двох немовлят. Виходить, що дружина давньоєгипетського царя двічі народила мертвих дітей.

В принципі, нічого дивного у вигляді Тутанхамона немає. Адже фараон став царем у 9-річному віці, а помер у 17 років. Тому й виглядає немов сучасний студент.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.