Непрошених гостей – комах – позбавлятимемося підручними засобами: стануть у нагоді кориця, кавова гуща тощо

Літня спека призводить до активації різноманітних комах. Вони розповсюджуються не лише на дворі, але й проникають у будинки через відчинені вікна чи знаходять інші шпарини. Звісно, це дуже неприємно, тому слід вживати термінові заходи з усунення мух чи мурах.

Літня спека призводить до активації різноманітних комах. Вони розповсюджуються не лише на дворі, але й проникають у будинки через відчинені вікна чи знаходять інші шпарини. Звісно, це дуже неприємно, тому слід вживати термінові заходи з усунення мух чи мурах.

Кориця

Налийте у каструлю 0,5 л води, закип’ятіть. Опустіть в окріп дві палички кориці, розрізавши кожну навпіл. Кип’ятіть разом ще 3-4 хвилини. Дайте настоятися. Через лійку перелийте у пляшку пульверизатора.

З кориці виходить дієвий інсектицид

Туди ж додайте 1 ст.лож. засобу для миття посуду і долийте сік, вичавлений з половинки лимона. Обприскайте місця дислокації будь-яких комах й обробіть засобом місце їх потрапляння у квартиру. Саморобний інсектицид змусить всю дрібну живність покинути ваше житло.

Гвоздика

Різноманітні жуки-павуки, включно з тарганами, не переносять ще одного різкого запаху – гвоздики. Тому достатньо збризнути уподобані комахами ділянки олією з гвоздики, як вони хутенько приберуться з вашої оселі.

Кавова гуща

Кавова гуща допоможе позбутися комах

Кавоманам радимо не позбуватися кавової гущі, а збирати її на випадок комашиної атаки. Змочіть трішки коричневого порошку водою і розсипте перед місцями потрапляння комах у приміщення. Більше ви не побачите ані комах, ані їх личинок.

Квіти

Мешканцям приватних будинків радимо висадити на клумбі базилік, м’яту, розмарин, чорнобривці. Своїм різким ароматом вони відлякуватимуть мух, комарів й інших дрібних нахлібників з ділянки, а значить, ті не зможуть потрапити до вас у дім.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.