Алгоритм миття авто в спеку відрізняється від інших сезонів: як діяти, щоб розжарена поверхня не розтріскалася

Кожному водієві хочеться, щоб його сталева ластівка сяяла чистотою. Проте, коли збираєтеся мити авто, слід враховувати сезонні особливості. Якщо на дворі літо, то подібна процедура може призвести до заподіяння шкоди транспортному засобу. Тож треба діяти дуже обережно.

Кожному водієві хочеться, щоб його сталева ластівка сяяла чистотою. Проте, коли збираєтеся мити авто, слід враховувати сезонні особливості. Якщо на дворі літо, то подібна процедура може призвести до заподіяння шкоди транспортному засобу. Тож треба діяти дуже обережно.

Пекуче сонце – не найкращий друг автомобіля. На розігрітій поверхні вода з мильною піною дуже швидко висихатиме. Ви не встигнете обробити поверхню, як вона вже засохне і покриється плямами. Тож слід мити машину не всю відразу, а частинами, причому робити це зверху вниз.

У спеку намилюйте авто невеликими частинами та відразу ж змивайте

Покриття розігрітого кузова від холодної води може розтріскатися, а це прямий шлях до корозії. Тому краще влаштовувати велике миття вранці до світанку або ввечері після заходу сонця. О цій порі не так спекотно.

Перед миттям авто ввечері спочатку потримайте його під навісом чи в закритому гаражі не менше пів години. Після цього спочатку облийте машину холодною водою. Особливого охолодження вимагають гальмівні диски.

Дотримуйтеся принципу зверху донизу

Піну нанесіть безконтактно і дуже швидко змийте, тоді на поверхні кузова не залишиться слідів. В іншому разі отримаєте некрасиві плями, яких не вдасться позбутися навіть за допомогою полірування. Розпочинайте з даху, потім переходьте до вікон і рухайтеся поступово вниз.

Літній пил не сильно в’їдається в поверхню, тому засіб для миття розводьте по максимуму. Це убезпечить від появи плям і водночас допоможе досягти бажаного результату. А краще за все довірити автівку професіоналам на автомийці, які зроблять усе так, як годиться.

Нові статті

Схожі статті

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.