Відома шведська екоактивістка Грета Тунберг відвідала Київ: обіцяє всіляку екологічну допомогу

Відома на весь світ екоактивістка Грета Тунберг завітала до Києва. Дівчина приїхала не сама, а з Міжнародною робочою групою. Мета експедиції – вивчення екологічних наслідків війни в Україні.

Відома на весь світ екоактивістка Грета Тунберг завітала до Києва. Дівчина приїхала не сама, а з Міжнародною робочою групою. Мета експедиції – вивчення екологічних наслідків війни в Україні.

Учасники збираються опрацювати питання впливу російської агресії на екосистему нашої країни. Як відомо, підрив Каховської ГЕС поніс за собою катастрофічні наслідки не лише для жителів Херсонщини. Постраждали також флора і фауна.

Грета Тунберг завітала до Києва

Робоча група зустрілася з президентом Володимиром Зеленським, який наголосив на необхідності вживання цілого комплексу заходів і підтримки у настільки складний момент для українців.

Грета навідалася до української столиці не сама, а в оточенні видатних політичних діячів. Членкині екологічної групи раніше обіймали високі посади. Це колишня шведська віцепрем’єрка Маргот Вальстрем, Гайді Гаутала, яка була віцепрезиденткою Європарламенту, та експрезидентка Ірландії Мері Робінсон.

Міжнародна робоча група зустрілася з президентом Володимиром Зеленським

Сподіватимемося, що цей візит не мине марно, і буде вироблено чітку програму дій за наслідками екокатастрофи.

Російські окупанти підірвали Каховську греблю 6 червня. На третій день після катастрофи Грета Тунберг виставила у Твіттері пост, в якому назвала подібні дії “звірством” та закликала покарати росію за екоцид, адже внаслідок вибуху спочатку затопило лівий і правий береги Дніпра на Херсонщині, а згодом відбулося обміління. Це стало справжньою катастрофою для людей, тварин та історичних пам’яток.

Залізничники подарували Греті екологічну кепку

Юна гостя пообіцяла, що привертатиме увагу інших екологічних організацій до еконаслідків війни в Україні.

Залізничники також не залишилися осторонь екологічних проблем. Зокрема, подарували шведській гості кепку, зроблену з переробленої білизни.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.