До херсонського театру прибилася черепаха, рятуючись від великої води: театрали вирішили залишити тваринку

Ми вже сповіщали про випадки порятунку тварин від повені в Херсоні. Після вибуху на Каховській ГЕС чимало тварин потребувало допомоги, і люди робили все можливе, щоб забрати їх на суходіл.

Ми вже сповіщали про випадки порятунку тварин від повені в Херсоні. Після вибуху на Каховській ГЕС чимало тварин потребувало допомоги, і люди робили все можливе, щоб забрати їх на суходіл.

Не залишилися осторонь проблеми й херсонські театрали. До театру ім. М.Куліша черепаха дісталася самотужки, рятуючись від великої води. Тому було вирішено залишити річкову тваринку. Звісно, їй дали відповідне ім’я Мельпомена.

Черепаху, яка поселилася в театрі, назвали Мельпоменою

Дивно, але коли працівники театру помітили черепаху, вона рухалася не в бік річки, а у зворотному напрямку. Люди вирішили, що прихистити Мельпомену в себе – це хороший знак. Її поселили у тимчасовому місці. Тепер доведеться підшукувати акваріум і вивчати черепашкове меню, аби тваринка почувала себе комфортно в нових умовах життя.

Звісно, можна було б випустити Мельпомену на волю у Дніпро, але ж якість води нині дуже сумнівна, та й тривають постійні обстріли. Тож у театрі черепасі буде набагато краще.

Волонтерські зауваження

Щойно дізнавшись про екологічну катастрофу, до Херсона подалися сотні небайдужих людей із намірами рятувати тварин. Привезли з собою корм, переноски й клітки, щоб рятувати чотирилапих, які потерпали від великої води.

Люди охоче розбирають херсонських тварин, обіцяючи у разі потреби повернути господарям

У країні знайшлося чимало людей, охочих взяти до себе додому тварину з Херсона. У першу чергу, розібрали котів. Далі пішли собаки. Волонтери не розуміють, чому українцям байдуже до місцевих безхатьків, адже вони теж потерпають від тяжких умов життя. Навіть із Бахмуту чи Краматорська із притулків тварин розбирають неохоче. Всі воліють мати тільки херсонських домашніх улюбленців.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.