Щоб вчасно дізнатися про підвищення рівня радіації, слід виміряти його самотужки: телефон вам у поміч

Розмови про можливість вибуху на Запорізькій АЕС навіть найспокійнішу людину доведе до сказу. Радіацію неможливо потримати в руках, виявити на смак чи відчути її запах. Тому стає дуже лячно: а раптом радіаційний фон уже підвищився до критичної межі, а ми цього поки не відчуваємо.

Розмови про можливість вибуху на Запорізькій АЕС навіть найспокійнішу людину доведе до сказу. Радіацію неможливо потримати в руках, виявити на смак чи відчути її запах. Тому стає дуже лячно: а раптом радіаційний фон уже підвищився до критичної межі, а ми цього поки не відчуваємо.

Щоб марно не нервувати, треба відстежувати рівень радіації у повітрі. Задля цього не потрібно мати якісь складні прилади типу лічильника Гейгера. Буде достатньо телефону й встановлення на ньому спеціального застосунку.

Детектор ЕМП

Детектор ЕМП допоможе заміряти рівень радіації

Отримати власний дозиметр можна, якщо встановити цю програму в телефон. У неї немає наворотів і складних конструкцій. Детектор ЕМП просто показує рівень радіації на цей момент й сповіщає, чи є це нормою, чи настав час для хвилювань.

GammaPix

Тут усе значно серйозніше. GammaPix здатна попередити про загрозу, що насувається, завчасно. От тільки одна біда, вірніше, дві – встановити застосунок є можливість тільки для iOS й за подібну послугу доведеться сплачувати гроші.

Radiation and Smog Alarm

Без Telegram-боту сьогодні ніяк не обійтися. Він подає табличку зі списком шкідливих речовин у повітрі, визначаючи, чи є рівень радіації та забруднення повітря допустимим і роз’яснює, що позначають абревіатури в підсумках.

Радіаційне сканування Pro

Для тих, хто шукає щось безплатне, підійде цей додаток. Онлайн-дозиметр, що з’явиться на екрані телефону, сповіщатиме про наявність радіоактивних речовин довкола вас. Доступний застосунок як для пристроїв на базі Android, так і для iOS.

Нові статті

Схожі статті

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Ефектна фотосесія посеред інопланетного пейзажу: Ольга Мартиновська з “МастерШефа” знайшла трактор На Марсі

Суддя з "МастерШефу" Ольга Мартиновська показала нові фотографії зі свого відпочинку. Цього разу вона майнула подалі від Чорного моря і опинилась… посеред марсіанських пейзажів.

“Ми переїхали”: 30-річна дружина Віктора Павліка вперше провела екскурсію новою квартирою (ФОТО)

Нарешті здійснилась мрія бізнесвумен Катерини Репяхової та вона разом із Віктором Павлік і Михасиком переїхали до нової квартири - як вона виглядає?

Згадайте смак дитинства: як приготувати пухкий манник лише з 1 склянки сметани – швидко та дешево

Манник вийде нереально смачним, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати - рецепт пухкої та ніжної випічки лише з однієї склянки сметани. Покроково.