Як відвадити пернатих й зберегти врожай кісточкових плодів на дереві: прості та дієві поради

На ягоди цьогоріч врожай не дуже добрий. А тут ще й пернаті весь час намагаються поласувати стиглими соковитими плодами. Дізнаймося, як відвадити настирних пернатих з власного саду.

На ягоди цьогоріч врожай не дуже добрий. А тут ще й пернаті весь час намагаються поласувати стиглими соковитими плодами. Дізнаймося, як відвадити настирних пернатих з власного саду.

Усе літо дачники потерпають від навали птаства, але є кілька дієвих засобів, щоб і птахам не нашкодити, й урожай зберегти.

Петарди

Побачивши настирливу зграйку у своєму садку, спробуйте налякати птахів гучними звуками. Просто запустіть петарду. Звісно, цей спосіб краще відкласти до кінця війни, щоб заразом не довести до серцевого нападу ще й сусідів.

Малюнки

Намальоване око налякає птахів

Краще пригадати свої художні здібності. Намалюйте на аркуші паперу величезне око. Подібна картинка, повішена серед гілля дерев, має страшенно налякати крилате сімейство. Малюнок стане справжнім оберегом для плодових саджанців.

Магнітна стрічка

Якщо залишилися старі аудіокасети від магнітофона, можна використати цю стрічку для благих цілей. Обплетіть нею гілки дерев. Під дією вітру стрічка детонуватиме й видаватиме звуки, які мають налякати пернатих ласунів від плодових дерев.

Пластикова пляшка

Пляшка з крильцями відгонить пернатих

Без цього атрибуту не обходиться жоден із лайфхаків. Перед тим як підвішувати пластик на гілку, зробіть кілька надрізів і виверніть пелюстки назовні, щоб були немов крильця. У дні теж зробіть отвір. Через нього й горлечко протягніть дріт, за допомогою якого закріпіть пляшку на дереві. Під дією вітерцю пляшка обертатиметься й відлякуватиме пернатих.

Целофан

Можете нарізати поліетиленовий пакет на смужки й прикріпити конструкцію до гілки. Мерехтіння і шурхіт целофану має відвадити птахів, ласих до ягід. Щоправда, подібний спосіб діє недовго. Садові гості дуже швидко звикають до стрічок, що шарудять, і знову обсідають дерева.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.