7-річна українка, яку бельгійська влада віддала прийомним батькам, повернулася додому: детективна історія

Чимало зусиль довелося докласти батьку 7-річної українки, яку рішенням бельгійського суду було відібрано у матері й передано в тимчасову прийомну родину, щоб забрати маля. Дитина при живих мамі й татові раптово опинилася серед чужих людей.

Чимало зусиль довелося докласти батьку 7-річної українки, яку рішенням бельгійського суду було відібрано у матері й передано в тимчасову прийомну родину, щоб забрати маля. Дитина при живих мамі й татові раптово опинилася серед чужих людей.

Ще в лютому 2022 року на сімейній раді було вирішено, що мама з донькою виїде з України, а тато залишиться через неможливість перетнути кордон. Жінка опинилася в Бельгії.

Тато добився повернення 7-річної доньки

Згодом вона захворіла й не могла опікуватися маленькою донечкою. Тому місцевий суд дійшов висновку, що дівчинці буде краще в прийомній родині, куди її влаштували тимчасово.

Уявімо, як на подібну новину відреагував татусь малечі, який весь цей час перебував в Україні й не міг вплинути на ситуацію?! З ким його донька, як почувається, де живе? Усі ці питання свердлили мозок, не надаючи відповіді.

Щаслива родина нагодилася в офіс Омбудсмана, щоб подякувати за допомогу

Чоловік найняв адвоката в Бельгії та паралельно звернувся до українського офісу Омбудсмана за допомогою, де йому підказали, як слід чинити у межах правового поля. За зверненням українця відкрили провадження.

Тато 7-річної дівчинки зібрав усі необхідні документи на повернення дитини та хотів виїхати до Бельгії, але його не пропустили через державний кордон. Отримавши письмову відмову, звернувся напряму до голови Держприкордонслужби з проханням зважити на його ситуацію. І звернення було задоволено.

Наприкінці червня ювенальний суддя прийняв рішення повернути дитину рідному батьку, тож щаслива родина повернулася в Україну. Не забули подякувати й омбудсману Дмитру Лубінцю за допомогу в поверненні маленької українки на батьківщину.

Нові статті

Схожі статті

+1 лайфхак у вашу скарбничку! Як вимити всі ваші вікна, щоб не залишити розводи на них – дієвий спосіб

Маєте постійну проблему щодо розводів на вікнах, хоч і помили їх? Ідеальний метод, який вирішить вашу проблему - як і чим саме потрібно вимивати скло.

Часниковий хлібчик вийде найсмачнішим: секрет від італійських кухарів для української пампушки

Італійський часниковий хліб – це простий рецепт класичної випічки із пікантним присмаком, часниковою олією та сиром пармезан. Ось що потрібно знати про його приготування в домашніх умовах.

У магазині такого точно не купите: як приготувати вівсяний кекс із ягодами за 20 хвилин. Час пішов!

Настала осінь, холодні вечори, і це ідеальний час для того, щоб приготувати смачну та ароматну випічку - рецепт пухкого вівсяного кексу з ягодами.

Знайомство на роботі і пропозиція через 1.5 місяці: Христина Решетнік пригадала, як дружиною стала

Дружина ведучого телешоу "Холостяк" Григорія Решетніка пригадала той час, коли ще не була заміжня. Блогерка та багатодітна мама розповіла, якою була пропозиція руки та серця від коханого Григорія.