Зайві лампочки не світіть, а бойлер не вимикайте: ці та інші способи економії електрики влітку

Минулої зими українці переконалися, як це – жити без світла. Тому кожен хоче внести посильний внесок у справу економії споживання електроенергії. Влітку це питання теж надзвичайно актуальне. Та й першочервневе зростання цін на електрику спонукає до доброї справи. Виявляється, є певні лайфхаки з цього приводу.

Минулої зими українці переконалися, як це – жити без світла. Тому кожен хоче внести посильний внесок у справу економії споживання електроенергії. Влітку це питання теж надзвичайно актуальне. Та й першочервневе зростання цін на електрику спонукає до доброї справи. Виявляється, є певні лайфхаки з цього приводу.

Щоб менше платити за світло, найперше треба замінити старі лампи розжарювання на LED-світильники. Сучасні лампочки здатні споживати в 10 разів менше електроенергії, щоб освітлити оселю в темну пору доби.

Економія електроенергії – реальна справа

Бажано не палити величезну люстру під стелею з великою кількістю ламп, а використовувати освітлення потрібної на цей момент зони перебування людини.

Обов’язково вимикайте світло, якщо на цей час у кімнаті нікого немає. А от бойлер спеціалісти не радять вимикати з мережі. Допоки він нагріє холодну воду з нуля, споживатиме набагато більше енергії, аніж якби стояв на мінімумі й підтримував температуру води в баку на належному рівні.

Електрочайник – річ дуже зручна, але бере чимало світла при роботі. Тому не треба наливати й кип’ятити повну місткість, якщо збираєтеся випити одну філіжанку кави. Наливайте рівно стільки, скільки потрібно, але не менше 0,5 л.

Якщо користуєтеся електроплитою, обов’язково накривайте каструлі й пательні кришками під час приготуванні страв.

Обирайте для носіння речі, які не мнуться. У такому разі не доведеться застосовувати праску.

Встановлення багатозонного лічильника дозволить в нічні години платити за електроенергію за дешевшим тарифом. От тоді й можна буде запускати пральну машину й ту, що миє посуд.

Нові статті

Схожі статті

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.

Зради та нерозділене кохання: Макс Барських назвав реальну причину, чому не має стосунків – “Є складнощі”

Макс Барських наразі є холостяком, але відомо, що співак мав не одні стосунки, але також неодноразово до нього проявляли невірність - музикант зізнався, з якими складнощами він зіштовхується.