Напої теж здатні псувати фігуру: як зробити їх менш калорійними і більш корисними

Деякі люди ретельно підраховують кількість з'їдених за день калорій, всіляко намагаючись знизити цей показник у власному раціоні. Але ж звертають увагу виключно на їжу, обминаючи напої. Між тим деякі з них значно впливають на загальний калораж і потребують ретельного корегування.

Деякі люди ретельно підраховують кількість з’їдених за день калорій, всіляко намагаючись знизити цей показник у власному раціоні. Але ж звертають увагу виключно на їжу, обминаючи напої. Між тим деякі з них значно впливають на загальний калораж і потребують ретельного корегування.

Газовані напої

Від газованки краще відмовитися

Солодка газованка не сприяє схудненню. Від таких напоїв бажано відмовитися зовсім. Якщо це дуже складно, то хоча б скоротіть кількість випитих склянок.

Фруктові соки

Окрім користі в організм з натуральними соками потрапляє ще й фруктовий цукор. Знизити його кількість можна, розбавивши сік водою 1:1.

Кава

Любителям кави з вершками й молоком слід втямити, що подібний напій має калорійність приблизно як шматочок тортика. Тож маючи на меті схуднення, слід обов’язково перейти на чорну каву без калорійних домішок. При цьому вона має бути натуральною, оскільки кавові напої теж бувають надміру калорійними.

Смузі

Готуйте смузі самостійно виключно з фруктів та ягід, оскільки в кафе вам обов’язково додадуть сироп й цукор. А це сприяє додатковим сантиметрам на талії.

Овочеві соки

Овочевий сік корисніший за фруктовий

Краще зробити вибір на користь овочевих соків, а від фруктових або відмовитися взагалі, або значно зменшити їх кількість у раціоні. Соки з овочів менш калорійні, натомість користі організму завдадуть набагато більше.

Темне пиво

Від пива бажано відмовитися взагалі. Та якщо ви є фанатом пінного напою, то хоча б обирайте світле, оскільки темне пиво містить набагато більше калорій.

Чай

Сам по собі гарячий напій не несе калорій, а от цукор, який ви додаєте в нього, вже впливає на фігуру. Тож бажано перейти на безцукровий варіант.

Нові статті

Схожі статті

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Ефектна фотосесія посеред інопланетного пейзажу: Ольга Мартиновська з “МастерШефа” знайшла трактор На Марсі

Суддя з "МастерШефу" Ольга Мартиновська показала нові фотографії зі свого відпочинку. Цього разу вона майнула подалі від Чорного моря і опинилась… посеред марсіанських пейзажів.

“Ми переїхали”: 30-річна дружина Віктора Павліка вперше провела екскурсію новою квартирою (ФОТО)

Нарешті здійснилась мрія бізнесвумен Катерини Репяхової та вона разом із Віктором Павлік і Михасиком переїхали до нової квартири - як вона виглядає?

Згадайте смак дитинства: як приготувати пухкий манник лише з 1 склянки сметани – швидко та дешево

Манник вийде нереально смачним, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати - рецепт пухкої та ніжної випічки лише з однієї склянки сметани. Покроково.