Студенти-історики у Володимирі докопалися до зображення герба міста: знахідці щонайменше 500 років

Студентам-історикам на Волині неабияк поталанило. Їм вдалося докопатися до стилізованого герба міста Володимир, якому щонайменше пів тисячі років.

Студентам-історикам на Волині неабияк поталанило. Їм вдалося докопатися до стилізованого герба міста Володимир, якому щонайменше пів тисячі років.

Студенти Волинського університету обстежують ділянки на предмет археології перед закладанням труб. Мета – дослідити історичну спадщину, яка може безслідно зникнути внаслідок монтажних та будівельних робіт.

Знайдений стародавній герб Володимира

Цього разу під час розкопок побачили залишки будівлі. Напевно, це колись була міська магістратура або житло чиновника. Перед очима дослідників постав шматок кахельної печі, прикрашений титулатурою міського герба. Орієнтовно знахідка належить до XVI століття і мало чим відрізняється від сучасного гербу Володимира. Тож тепер її будуть вивчати компетентні люди, а потім до роботи візьмуться реставратори.

Між тим молоді ентузіасти продовжили копати. Їх здобиччю стали вже три герби міста, а ще керамічна фігурка вершника. Жителям Володимира є чим гордитися. Адже герб їхнього міста дуже давній. Він присутній на листі 1324 року, який адресувався у німецьке місто Штральзунд.

Що символізує тризуб

В Україні гербом є тризуб. Це був знак Рюриковичей на Русі. Деякі вчені схиляються до думки, що його використовували й раніше. Немає остаточної версії й щодо зображення на українському гербі.

Так змінювалися тризуби під час правління Рюриковичів

Володимир Січинський зробив ґрунтовне дослідження тризуба і виклав ряд версій, щодо значення малюнка. Це може бути й голуб, й трисвічник, і якір, і верхівка булави, і головний убір київських князів тощо. Хай там як, ми з вами чудово розуміємо, що то букви, які складають слово ВОЛЯ.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.