1 вересня ніхто не відміняв: коли навчатимуться школярики і які нові предмети вивчатимуть

Наближається 1 вересня, а з ним дізнаємося про новації, що стосуються шкільного процесу в сучасних українських реаліях. Нового навчального року учні почнуть вивчати додаткові предмети, яких раніше у шкільних програмах не було.

Наближається 1 вересня, а з ним дізнаємося про новації, що стосуються шкільного процесу в сучасних українських реаліях. Нового навчального року учні почнуть вивчати додаткові предмети, яких раніше у шкільних програмах не було.

Міністерство освіти сповіщає, що укупі з ЮНІСЕФ розробило курс з мінної безпеки. Викладати цей предмет будуть в усіх класах, але програма різнитиметься, зважаючи на вікові особливості учнів.

У школах введуть нові предмети

Інформатика – предмет для школярів не новий. Але навчального року 2023-2024 і він зазнав певних змін. Додалися найновіші тематики, зокрема, пов’язані зі штучним інтелектом та програмуванням.

У 10 та 11 класах заплановано проводити практичні заняття з “Захисту України”. Учнів старших класів навчатимуть надавати домедичну допомогу, знайомитимуть з мінною безпекою, даватимуть основи управління дронами та проведуть уроки орієнтування на місцевості.

Навчальний рік триватиме до 31 травня 2024 року

Педагоги також отримали рекомендації вдаватися до наукових експедицій на місцях у рамках вивчення предметів – географії та історії. Задля цього розроблятимуться спеціальні місцеві маршрути.

Продумано й творчу складову. Учні зможуть репетирувати вистави з показами їх у справжніх театрах.

У планах було також введення білінгвальної освіти, викладаючи старшокласникам один із предметів водночас українською та англійською мовами. Однак розробити програму з цього предмету не встигли, тож відклали на майбутні часи.

Звісно, далеко на всі навчальні заклади працюватимуть офлайн. Але там, де це можливо, перший семестр триватиме до 22 грудня, а другий – з 8 січня по 31 травня 2024 року.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.