Тепер обміняти старі лампи на Укрпошті, отримавши LED, можуть юрособи: ОСББ, дитсадки бібліотеки тощо

Програма заміни ламп розжарювання на LED-лампи в Україні не згортається. Вона переходить на нову стадію – з фізичних осіб до юридичних.

Програма заміни ламп розжарювання на LED-лампи в Україні не згортається. Вона переходить на нову стадію – з фізичних осіб до юридичних.

Тепер замінити старі світильники на значно ефективніші LED можуть школи, дитсадочки, лікарні, бібліотеки та навіть ОСББ. За словами генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, замовлення, як і раніше, провадиться через Дію. Організація робить попереднє замовлення, а потім забирає лампи в найближчому поштовому відділенні, здавши старі екземпляри.

Тепер замінити лампочки можна школам й дитсадкам

Найперше, що потрібно керівникам закладів, це активізуватися в застосунку, скориставшись КЕП юридичної особи. Далі:

Уточнити дані щодо підприємства.

  1. Зайти в розділ Послуги, обравши категорію Обмін лампочок.
  2. Заповнити всі необхідні поля у запиті, обравши кількість лампочок та їх тип.
  3. Поставити підпис КЕПом.

Обов’язково слід проставити галочку, підтвердивши готовність здати відповідну кількість ламп розжарювання. Працівники Укрпошти розглянуть заявку і зв’яжуться з установою, щоб узгодити механізм подальших дій. На це піде орієнтовно тиждень.

Програма обміну ламп для населення стартувала в Україні наприкінці січня. Люди отримали змогу позбутися старих ламп розжарювання, зробивши попереднє замовлення в Дії або просто завітавши на поштове відділення.

Спочатку нововведення випробували в обласних центрах та великих містах. Згодом черга дійшла до райцентрів. Спеціалісти підрахували: якщо в країні масово замінити лампи на енергоощадні, вдасться знизити навантаження на енергосистему орієнтовно на 7-10%.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.